Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ДБР вивчає списки "ухилянтів", які знайшли під час обшуків у робочому кабінеті керівниці МСЕК Хмельниччини

05 жовтня, 18:47

 

Державне бюро розслідувань у межах досудового слідства вивчає списки ухилянтів, які знайшли під час обшуків у робочому кабінеті керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи.

Про це повідомила речниця територіального управління ДБР у Хмельницькому Катерина Герасімук, пише «Суспільне Хмельницький», яке цитує Рубрика.

Зазначається, що у списках були вказані прізвища та фіктивні діагнози ухилянтів.

За словами адвокатки Наталії Свірневської, тих, хто вказаний у списках, мають знайти й перевірити органи досудового розслідування. Зокрема, будуть встановлювати, правильний чи неправильний діагноз вказаний.

«Під час допиту повинні з'ясувати, чому людина звернулась у МСЕК. Можна перевірити, чи зверталась вона раніше по таку допомогу. Якщо доведуть, що діагноз неправильний, будуть досліджуватися питання, як вдалося знайти людей, які погодились його встановити», — зазначила адвокатка.

Наталія Свірневська пояснила: якщо буде доведено, що в людини зі списку неправильний діагноз, «встановлений» з метою ухилення від мобілізації, їй може загрожувати кримінальна відповідальність.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати