Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Прем’єр-міністр: Херсонщина - перша в країні за масштабами розмінування

25 липня, 17:18
Фото kmu.gov.ua

Херсонська область — перша в країні за масштабами розмінування. Тут працює найбільша кількість саперів — понад 800 людей. У планах — збільшити за рік цю цифру до 1500. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виїзного засідання Уряду 25 липня, повідомляє Урядовий портал.

«Аграрний сектор для Херсонщини — головний економічний драйвер. Тому швидке гуманітарне розмінування — це один з елементів підтримки економічної активності області», — зауважив Прем’єр-міністр.

Очільник Уряду відзначив, цього місяця з’явилася можливість для аграріїв подавати заявки на компенсацію за проведене розмінування.

«Це елемент ринку, який дасть нам можливість провести розмінування України за роки, а не десятиліття. Також для аграріїв Херсонщини діють спеціальні урядові програми підтримки», — сказав Денис Шмигаль.

Зокрема, фермери, які оброблюють до 120 гектарів на деокупованих територіях, можуть отримати до 8 тисяч грн безповоротної допомоги на 1 гектар. Також, за словами Прем’єр-міністра, отримують фінансову допомогу фермери, які вирощують худобу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати