Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ситуація складна на багатьох напрямках: Сирський прокоментував обстановку на фронті

25 лютого, 15:37

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський здійснив поїздку на передові командні пункти військових частин та підрозділів у районах ведення бойових дій та заявив про "складну обстановку на багатьох напрямках": ворог штурмує позиції українських воїнів і ситуація на полі бою потребує постійного контролю.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram-каналі Головнокомандувача.

Виходячи з реалій фронту, українське командування обговорило кроки на майбутнє.

"Разом із міністром оборони України Рустемом Умєровим відвідали передові командні пункти військових частин і підрозділів у районі ведення бойових дій. Заслухали командувачів угруповань військ щодо ситуації на ділянках відповідальності. Обстановка складна на багатьох напрямках, потребує постійного контролю. Ворог здійснює регулярні штурми позицій наших військ", повідомив Сирський.

Головнокомандувач ЗСУ зауважив, що під час перебування на передових позиціях у зоні бойових дій разом з командирами на місцях він обговорив кроки на майбутнє, які мають стабілізувати ситуацію.

"Ретельно проаналізували ситуацію та обговорили кроки на майбутнє. Зокрема, щодо потенціалу маневрової та позиційної оборони, підсилення окремих ділянок. Наголосив на важливості координації і належної оперативної взаємодії всіх Сил оборони, збереженні життя наших військовослужбовців та військовослужбовиць", – зазначив він.

Поміж іншого, Сирський поспілкувався з командирами бригад та батальйонів, що тримають позиції на передовій. З його слів, таке спілкування допомогло скласти реальну картину на окремих ділянках фронту і виявити проблеми.

"Поспілкувалися з командирами бригад та окремих батальйонів щодо стану справ на місцях. Проаналізували проблеми, які не мають системного характеру. Невідкладно ухвалив рішення задля покращення боєздатності, стійкості та управління.

Попри складну ситуацію, наші воїни мужньо утримують рубежі й позиції. Ворог зазнає непоправних втрат. Окремо подякував командирам бригад і підрозділів за рішучі дії та ініціативу", – зазначив головком ЗСУ.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати