Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Макрон скоро приїде в Україну, — Зеленський

25 лютого, 19:22
Фото: Emmanuel Macron/Х

Президент Франції Еммануель Макрон скоро відвідає Україну. За словами Володимира Зеленського, під час цього візиту з’являться ще деякі деталі щодо підтримки України.

Про це Зеленський повідомив під час пресконференції на Форумі "Україна. Рік 2024" 25 лютого, передає Суспільне.

"У нас нещодавно була розмова з Емануелем, зустріч. Дуже добра зустріч, були підписані гарантії безпеки з французької сторони. Я задоволений цим. Думаю, будуть ще деякі деталі, про які ми з ним домовилися. Але я хотів би, щоб вони йшли від нього", — розповів Зеленський.

Він додав, що Україна очікує на приїзд Макрона. З міркувань безпеки не вказують конкретну дату, проте "це буде скоро".

"Думаю, що з’являться ще деякі деталі щодо підтримки України. Важливі. Нові", — сказав український політик.

Зеленський додав, що Україна вдячна Франції за передану артилерію, серед якої установка Caesar. Також у межах артилерійської коаліції Київ очікує від Парижа кілька десятків артсистем.

11 лютого Макрон відклав робочий візит до України, який мав відбутися 14-15 лютого, з причин міркувань безпеки. Під час цієї поїздки глава Франції мав оголосити про створення фонду в 200 мільйонів євро, що виплачується у вигляді пожертвувань для цивільних проєктів.

Раніше міністр оборони Франції Себастьян Лекорню заявив про постачання Україні по 50 авіабомб AASM на місяць. Він заявив, що Франція розробляє дрони-камікадзе і найближчими тижнями передасть Україні новітні безпілотники.

А в межах безпекової угоди України та Франції, яку очільники двох держав підписали 16 лютого в Парижі, Франція надасть Україні новий пакет військової допомоги. Він, зокрема, включатиме артилерійські боєприпаси та САУ "Цезар".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати