Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Через сторінки посадовців за гроші пропонують сприяти обміну військовополонених, – Лубінець попередив про шахраїв

25 лютого, 13:13

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець заявив про шахраїв, які звертаються до родин військовополонених та пропонують за гроші «внести» їхніх рідних у списки на обмін або «прискорити» процес.

Про це омбудсмен розповів у соцмережах, пише Рубрика.

 

«Для цього вони (шахраї — ред.) навіть зламують сторінки посадових осіб державних органів у соціальних мережах», — зауважив Лубінець.

Так, нещодавно зловмисники зламали акаунти працівників Офісу омбудсмена.Вони нібито від імені цих працівників надсилали «прохання» позичити певну суму грошей громадянам, з якими відбувалося спілкування щодо їхніх звернень до Секретаріату омбудсмена.

Лубінець наголосив, що працівники інституції «сумлінно виконують свої посадові обов'язки» та ніколи не висловлювали до заявників будь-яких прохань, зокрема й щодо коштів.

Омбудсмен застеріг шахраїв від таких дій, оскільки за це передбачене покарання, а також звернувся до рідних військовополонених: 

«Будьте обережними та пам'ятайте — зловмисники можуть вигадувати нові способи нажитися на людському горі».

Як писала Рубрика, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець та Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими попереджають українців про шахраїв, які прикидаються звільненими 3 січня з полону військовими та пропонують за гроші розповісти, кого з рідних бачили в полоні.

Нагадаємо, що співробітники поліції повідомили про викриття злочинного угруповання, яке ошукало українців більш ніж на 45 мільйонів грн під приводом продажу дронів для військових ЗСУ.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати