Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Харківську дитячу лікарню обладнали передовою сонячною електростанцією з акумуляторами

24 липня, 21:50
Фото moz.gov.ua

У Харківській дитячій лікарні встановили інноваційну сонячну електростанцію з системою накопичення енергії. Проєкт, спрямований на забезпечення енергетичної незалежності та екологічної стійкості регіону, реалізував благодійний фонд Repower Ukraine, повідомило Міністерство охорони здоров’я.

Сонячна електростанція потужністю 30 кВт доповнена системою резервного живлення місткістю 43 кВт⋅год. Це забезпечить безперебійне електропостачання для паліативного і реабілітаційного відділень та неврологічного стаціонару навіть за відсутності зовнішнього живлення і вночі.

Проєкт сприятиме зміцненню енергетичної стійкості життєво важливої інфраструктури України шляхом впровадження екологічно чистих технологій.

Обладнання дитячої лікарні у Харкові передовою сонячною електростанцією з акумуляторами реалізовано за підтримки міжнародних партнерів, зокрема Німецької сонячної асоціації, SolarPower Europe, ініціативи Solar Support Ukraine та інших. Особлива подяка Raasay Community Renewables та учням Raasay Primary School (Шотландія), які допомогли зі збором коштів.

Зазначимо, що реалізація проєкту не лише знизить вуглецевий слід лікарні, але й дозволить перенаправити заощаджені кошти на вдосконалення медичних послуг та обладнання.

Також проєкт демонструє ефективність партнерства між громадським сектором, місцевою владою і медичними закладами та важливість переходу на відновлювані джерела енергії для забезпечення безперебійної роботи критично важливих обʼєктів інфраструктури.

МОЗ висловлює вдячність всім партнерам, які долучилися до забезпечення автономності лікарень.
 

Загалом вже близько 85 українських медзакладів обладнані сонячними електростанціями. Робота над оснащенням лікарень триває і надалі – щоб зробити їх стійкішими та спроможними надавати медичні послуги навіть за екстремальних умов.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати