Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

З понеділка можливі пом’якшення обмежень електроенергії – Юрій Бойко

19 липня, 15:17

Графіки обмежень електроенергії вже з понеділка можуть стати м’якшими за ті, що застосовувалися протягом останніх двох тижнів.

Таку думку в ході дискусії в Медіацентрі Україна висловив радник прем’єр-міністра України, член Наглядової ради «Укренерго» Юрій Бойко.

«Я сподіваюся, що вже через вихідні ситуація пом’якшиться. Об’єктивно вона могла пом’якшитися вже і сьогодні, але в енергетиці є таке поняття кумулятивного ефекту, тобто при різкому зниженні температури не відбувається одномоментного різкого підвищення, наприклад, споживання. Те ж саме можна сказати в випадку, коли температура понижується з критично високої до більш прийнятних чи звичних для нашого кліматичного поясу градусів. Відповідно цей елемент затримки зазвичай днів три. Сьогодні в нас по суті перший день, коли спека, за прогнозами наших синоптиків, має йти на спад, вчора був пік. Потім переходимо в вихідні, на вихідних традиційно відбувається зниження споживання, тому я очікую, що вже в суботу почнеться полегшення обмежень. З понеділка ця тенденція закріпиться», – пояснив Юрій Бойко.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати