Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Шмигаль: Важливо, щоб якнайбільше дітей отримали змогу вчитися очно

19 липня, 13:22
Фото kmu.gov.ua

Найважливіше забезпечити освітній процес у прифронтових областях. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час робочої поїздки в Запорізьку область, повідомляє Урядовий портал.

Глава Уряду ознайомився з процесом будівництва сучасного протирадіаційного укриття в одній зі шкіл у Запоріжжі. Таке приміщення зможе розмістити до 500 людей.

«Безпечний освітній процес у прифронтових областях — серед головних завдань місцевих керівників. Важливо, аби якнайбільше дітей отримали змогу вчитися очно», — відзначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр також заслухав доповідь очільника ОВА про реалізацію проектів з облаштування укриттів у школах області.

Як зауважив Денис Шмигаль, на забезпечення безпечного навчання для дітей регіон уже отримав більш ніж 706 млн грн. Сьогодні на створення шкільних укриттів для Запорізької області Уряд розподілив ще майже 78 млн грн.

Крім того, на Запоріжжі Прем’єр-міністр відвідав один з медичних закладів області, який оснащений новим потужним обладнанням.

Денис Шмигаль оглянув мінікотельню та укриття, що розташовані на території лікарні.

«Це обов’язкові атрибути для кожного медзкладу, щоб гарантувати безперебійну роботу за будь-яких умов», — наголосив Прем’єр-міністр.

Глава Уряду відзначив колектив закладу, який віддано працює задля порятунку життя та здоров’я людей, та нагородив медиків цінними подарунками. Він подякував за їхню непосильну роботу в умовах постійних ракетних обстрілів з боку росії.

Під час робочої поїздки Денис Шмигаль також відвідав Запорізький автомобілебудівний завод, що випускає український шкільний і приміський транспорт європейської якості. Попри постійні ракетні атаки росії, підприємство продовжує працювати.

Глава Уряду поспілкувався з працівниками й подякував їм за наполегливість і відважність.

«Попри російський терор, цього року підприємство планує виготовити понад 160 автобусів. Підтримка українського виробника — ключовий елемент нашої економічної стійкості. Минулого місяця Уряд виділив на закупівлю шкільних автобусів 1 млрд грн», — зазначив Денис Шмигаль.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати