Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В ISW назвали головну мету російської армії: захопити Часів Яр та Вовчанськ

19 травня, 14:30

 

Російсько-окупаційні війська ставлять собі за мету захопити міста Часів Яр Донецької області та Вовчанськ на Харківщині.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Інститут вивчення війни (ISW).

Американські аналітики зазначили, що російські війська нещодавно активізували свої зусилля із захоплення оперативно важливого міста Часів Яр, користуючись наступами на півночі Харківської областіта сході України й створюючи більший тиск на Сили оборони України.

Проаналізувавши даними в ISW наголошують, що окупанти не досягли помітних тактичних успіхів у районі Часового Яру після проведення ротного механізованого штурму на східній околиці міста 4 квітня і не проводили подібних механізованих штурмів у цьому районі до 17 травня.

Аналітики зазначають, що з оперативного погляду для окупантів є важливим захоплення Часового Яру, оскільки це забезпечило б російським військам вигідні позиції для подальших наступальних операцій на Костянтинівку і Дружківку. Ці міста утворюють південну частину українського оборонного поясу, що є основою оборони України в Донецькій області.

Окрім того, росіяни наразі надають пріоритет захопленню Вовчанська, оскільки це, ймовірно, одна з тактичних цілей першої фази наступальних операцій на півночі Харківської області, що залишилися.

Адже це місто є найбільшим населеним пунктом безпосередньо на кордоні, який забезпечив би російським військам плацдарм, близький до російського тилу, для підготовки та початку другої фази російської наступальної операції.

Проте, як вказують американські експерти, неясно, чи буде друга фазаросійської наступальної операції на півночі Харківської області пріоритетом оперативної мети росії:

  • розширити бажану "буферну зону"вздовж кордону,
  • чи просунутися в межах ефективної дальності дії артилерії до Харкова та його околиць.

Російські війська можуть також передбачити наступну фазу наступальної операції з Вовчанська, яка має на меті просунутися до Великого Бурлука. Це створить загрозу оперативному тилу українського угруповання, яке обороняється на Куп'янському напрямку.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати