Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Цієї весни в Україні висадили понад 17 тисяч гектарів лісу

19 травня, 11:30

За період весняної лісокультурної кампанії в Україні висаджено понад 121 млн сіянців на 17 тис. га.

Про це у Фейсбуці повідомило Державне агентство лісових ресурсів, пише Рубрика.

«За весь час весняної лісокультурної кампанії, станом на сьогодні вже відтворено 17 066,4 тис. га лісу, з яких 2 627,45 тис. га – нові ліси. Висаджено понад 121 млн сіянців», – йдеться в повідомленні.

У Держлісагентстві підкреслили, що наведені дані по лісах, які належать до їхньої сфери управління і не містять інформації щодо відтворення лісів на тимчасово окупованих та потенційно забруднених вибухонебезпечними предметами територіях України.

Загалом у 2024 році передбачається відтворити лісові насадження на площі близько 23 тис. га та висадити понад 205 млн майбутніх деревець.

У пріоритеті державних лісгоспів – відмова від монокультур та висадка змішаних порід дерев для створення біорізноманіття. Крім того, перевага надається сіянцям із закритою-кореневою системою, які мають кращі показники приживлюваності. Це дає економія на догляді, а отже, можливість заліснювати більші площі меншими ресурсами.

У планах Держлісагентства розширити мережу та збільшити потужності насіннєво-селекційних центрів. Наразі запущено та працює 6 центрів, ще 5 – у процесі будівництва.

Загалом за весь час програми «Зелена країна» вже висаджено майже 607 млн деревних рослин.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати