Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Близько 10 нових зразків пістолетів та пістолетів-кулеметів допущено до експлуатації у ЗСУ

18 липня, 22:54
Фото mil.gov.ua

Міністерство оборони України оголосило про допуск до експлуатації у Збройних силах України близько 10 нових зразків пістолетів та пістолетів-кулеметів іноземного та українського виробництва. Це рішення прийнято в рамках заходів, що здійснюються з початку широкомасштабного вторгнення рф, повідомляє Міністерство оборони України.

До арсеналу ЗСУ увійшли пістолети іноземного виробництва від відомих зброярських компаній зі США, Італії та Бельгії. Більшість допущених до експлуатації пістолетів та пістолетів-кулеметів мають калібр 9 мм, однак серед них є також зразки з потужнішим калібром 11,43 мм.

Пістолети-кулемети відзначаються своєю легкістю, компактністю та ефективністю. Вони, як правило, оснащені магазинами на 30 набоїв, проте один із нових зразків може бути конвертований для використання магазинів на 15, 20 та 25 патронів. Цей зразок також обладнаний складним прикладом в обидві сторони та адаптером для встановлення глушника. Всі пістолети-кулемети характеризуються дуже високою скорострільністю, що є вкрай важливим в умовах ближнього бою.

Довідково: Відповідно до інформації Головного управління забезпечення супроводження життєвого циклу озброєння та військової техніки, процедура отримання номенклатурного коду НАТО для нового зразка озброєння і військової техніки (ОВТ) спрощена до 10 днів. Зразки ОВТ вітчизняного виробництва, які пройшли кодифікацію, дозволено закуповувати за кошти державного бюджету.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати