Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Агенція оборонних закупівель» Міноборони уклала понад 20 прямих контрактів зі світовими виробниками озброєння

18 липня, 18:47
Фото Генеральний штаб ЗСУ

У 2024 році Агенція оборонних закупівель Міністерства оборони України уклала понад 20 прямих контрактів із провідними світовими виробниками озброєння. Закупівлі охоплюють як боєприпаси, так і сучасну зброю та військову техніку для потреб Збройних сил України, повідомляє Міністерство оборони України.

«На сьогодні 70% від суми укладених угод на закупівлі озброєння припадає на українських виробників. Однак для нас так само важливо диверсифікувати шляхи постачання та забезпечувати ЗСУ необхідною зброєю, яку наразі не можна купити в Україні. Тож зараз Міноборони активно працює на зовнішніх ринках, і ключовий фокус тут – пряме контрактування з виробниками. Адже це те, що дозволяє отримувати найкращі ціни, убезпечувати постачання та підвищувати боєздатність української армії», — зазначив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

На даний момент Агенція оборонних закупівель має прямі контракти на постачання озброєння з десяти країн світу.

«Для нас критично важливо мати репутацію надійного та прозорого закупівельника озброєння у світі. І порівняно з минулим роком, частка прямих контрактів з виробниками у зовнішньоекономічних контрактах Агенції оборонних закупівель зросла втричі – з 20% до 60%. Звісно, у випадку деяких країн неможливо обійтися без посередників, але ця статистика демонструє, що ми на правильному шляху», — підсумувала директорка Агенції оборонних закупівель Марина Безрукова.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати