Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В ISW вважають, що заборона США бити по російській території серйозно підриває здатність України захищатися

18 травня, 15:00

Заборона Сполученими Штатами Америки бити західною зброєю по території рф серйозно підриває здатність Збройних сил України захищатися від російських наступальних операцій на півночі Харківської області.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Аналітики Інституту вивчення війни вважають (ISW).

Як оцінюють американські аналітики, обмеження США та інших країн Заходу на здатність України завдавати ударів по військових об'єктах у росії створили у прикордонних районах рф укриття, звідки російська авіація може завдавати планеруючих бомбових та ракетних ударів по українських позиціях і населених пунктах.

Окрім цього, російські сили та техніка можуть вільно збиратися перед вступом у бій.

В Інституті вивчення війни зауважують, що представники США знову підтвердили небажання Білого дому використовувати надану США зброю для ударів по військових цілях у Росії.

Речник Міністерства оборони США Сабріна Сінгх 16 травня заявила, що адміністрація Байдена не змінила своєї позиції щодо використання українськими силами американської зброї для завдавання ударів по цілях у росії. Зокрема адміністрація вважає, що ця зброя має бути використана для звільнення окупованої української території. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати