Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Україні вперше перевірили кібербезпеку бойової системи за стандартами рівня НАТО

17 липня, 19:21
Фото Генеральний штаб ЗСУ

Бойова система DELTA успішно пройшла перевірку інформаційної безпеки, підтвердивши відповідність її комплексної системи захисту інформації (КСЗІ) встановленим вимогам. Незалежну перевірку здійснила одна з провідних міжнародних консалтингових компаній, повідомляє Міністерство оборони України.

 «Вперше в історії України військова система пройшла сертифікацію за стандартами, які використовуються в країнах НАТО. До цього подібні системи перевірялися за стандартами 20-річної давності, які втратили свою актуальність», — зазначив міністр оборони України Рустем Умєров.

 Діагностика кібербезпеки системи тривала півтора місяці. Було проаналізовано 162 заходи захисту інформації, що використовуються в системі DELTA. Система побудована на сучасних технологіях і відповідає вимогам щодо кіберзахисту.

 Це досягнення Центру інновацій Міноборони стало можливим завдяки співпраці з Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України, Службою безпеки України, ГО «Офіс ефективного регулювання» (BRDO) та БО «100% життя».

 «Під час війни безпека бойових систем є пріоритетом. Шлях, який пройшла DELTA, стане прикладом для інших державних систем — як бойових, так і небойових», — додав голова Держспецзв'язку Юрій Мироненко.

 Наступний крок — введення DELTA в експлуатацію Силами оборони. Система має отримати широке розповсюдження у бойових підрозділах для забезпечення технологічної переваги над ворогом.

 Довідка: DELTA — це бойова система, що дозволяє планувати операції та бачити поле бою в режимі реального часу, обмінюватися інформацією в межах підрозділу, бригади, угруповання, а за потреби — і з союзниками. Щомісяця у систему додається понад 600 тис. об’єктів про місцерозташування ворога, водночас переглядається військовими понад 4 млн ворожих об’єктів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати