Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Держдеп США передав Україні обладнання для гуманітарного розмінування на $5,8 мільйона

16 липня, 17:19

Держдеп США передав Державній спецслужбі транспорту України нове обладнання для розмінування вартістю 5,8 млн доларів для підтримки операцій з гуманітарного розмінування на територіях, звільнених від російських військ. Про це повідомило посольство США в Україні, передає Укрінформ.

Зазначається, що до переданого обладнання увійшли: чотири платформи для розмінування GCS-100 з дистанційним керуванням та навісним обладнанням для роботи з різними вибухонебезпечними предметами і середовищами; запасні частини; мобільні станції технічного обслуговування; вантажівки, причепи і крани для транспортування машин на місцевість. Ще передано чотири броньовані екскаватори, транспортні засоби та засоби індивідуального захисту.

Техніку передали після успішного завершення співробітниками ДССТ тренінгу з механічного розмінування, проведеного компанією Tetra Tech на заході України в рамках спільної американо-канадської ініціативи. З жовтня 2022 року в рамках цієї спільної ініціативи 1076 українських саперів пройшли навчання для здобуття різних навичок технічного розмінування. США виділили на неї 118 млн американських доларів, Канада – 12,5 млн канадських доларів (понад 9,1 млн доларів США, - ред.).

Посольство додало, що з лютого 2022 року Сполучені Штати виділили понад 182 млн доларів на зусилля з гуманітарного розмінування в Україні, забезпечуючи навчання, надаючи обладнання для уряду України та підтримуючи розгортання команд з розмінування підрядників і неурядових організацій у дев’яти областях.

Як повідомляв Укрінформ, корпус інженерів армії США допомагатиме трансформувати Держспецслужбу транспорту України для реалізації планів із відновлення країни.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати