Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові вимушено переміщені діти можуть отримати планові щеплення

10 березня, 09:45
Фото з ФБ-сторінки Віталія ГРАБАРА

Щодня до Львова прибувають десятки тисяч біженців. І серед них – значне число дітей. За словами керівника управління охорони здоров'я Львова Лесі Кобецької, всі вони можуть отримати планові профілактичні щеплення від інфекційних хвороб.

«Планову вакцинацію дітки отримають в наших поліклініках. Особливий акцент робимо на вакцинації від поліомієліту, адже торік був спалах цього захворювання», – говорить Леся Кобецька. І додає, що у Львові можна щепитися й від Covid-19.

Отже, для того щоби зробити щеплення дитині, вимушено переміщена особа після того, як зареєструвалася за місцем поселення, може звертатися по послугу щодо вакцинації до найближчої до місця проживання поліклініки. Бажано мати довідку про минулі щеплення, однак, якщо такої довідки нема, візьметься до уваги інформація, введена в єдину електронну медичну систему України.

Добре, звісно, якщо вже укладена декларація з лікарем – тоді відповідна інформація  швидко знайдеться в електронній системі. Якщо ж ні – не проблема, бо кожен охочий зможе укласти декларацію із сімейним лікарем будь-якої поліклініки Львова.

Також головний лікар Львова розповіла, що у пологових медзакладах Львова зареєстровано 29 вагітних з інших регіонів України.

«Вісімнадцять із них уже стали мамами. Всі почуваються добре», – говорить Леся Кобецька.

Принагідно: дітей внутрішньо переміщених осіб приймають дитячі садки Львова.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати