Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українські пілоти, які проходили підготовку у Великій Британії, продовжать її у Франції

15 квітня, 11:24
Фото: Міністерство оборони Великої Британії

Українські пілоти, які проходили поглиблений курс перед навчанням керувати винищувачами F-16 у Великій Британії, продовжать підготовку, наступний етап якої буде проходити у Франції.

Про це у соцмережі X повідомляє британське оборонне відомство, передає Суспільне.

"Випуск перших українських пілотів, які пройшли інтенсивну підготовку під керівництвом інструкторів Повітряних сил Сполученого Королівства. Тепер вони перейдуть до наступного етапу навчання у Франції", — йдеться у повідомленні.

У лютому 2024-го Foreign Policy, посилаючись на високопосадовців з ЄС, писало, що перші американські винищувачі F-16 з’являться в Україні орієнтовно у червні 2024 року, а українська влада розраховує, що до кінця фінансового року у США (вересень) навчання на винищувачах пройдуть 12 пілотів.

22 березня повідомлялось, що у Великій Британії 10 українських пілотів завершили базовий льотний курс. Після цього вони перейшли до поглибленої підготовки, перш ніж навчитися керувати американськими винищувачами F-16. Початковий етап навчань українських пілотів на винищувачах F-16 у Великій Британії розпочався влітку 2023 року.

12 квітня речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш інформував, що українські пілоти, які будуть управляти винищувачами F-16 і навчаються в Данії та США, вже на завершальних етапах підготовки. За його словами, наразі вони відпрацьовують збиття крилатих ракет і ударних дронів типу "Shahed".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати