Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На фронтах у Донецькій області ЗСУ вдалося відбити більш ніж 40 російських атак

10 грудня, 16:48
Фото: Донецька облполіція

У Донецькій області за 8 грудня даних про загиблих чи поранених цивільних не було. Проте знайшли людину, яка загинула у Переїзному раніше. По містах і селах регіону російські військові випускали авіабомби та застосовували РСЗВ. Від вогню потерпали 5 населених пунктів, повідомляє Вільне радіо.

За даними Донецької ОВА, за 9 грудня стало відомо про одну людину, яка загинула раніше — у Переїзному Бахмутського району. Поліція та СБУ відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу — порушення законів та звичаїв ведення війни.

Загальна ж кількість жертв по області від початку повномасштабної війни нині становить 1 789 загиблих і 4 374 поранених. Ці дані не враховують Маріуполь, Волноваху та інші населені пункти, звідки неможливо отримати достовірну інформацію через окупацію або близькість до лінії фронту.

Протягом доби окупаційні війська завдали 5 ударів по населених пунктах [Донецької області]. 9 грудня ворог зосередив вогонь на місті Авдіївка та навколишніх селах Нетайлове, Новоселівка Перша, Орлівка”, — уточнюють у поліції області.

Важкою була й ситуація на всіх ділянках фронту. Як йдеться в ранковому оперативному зведенні Генштабу, авіаційних ударів зазнали Новомихайлівка та Пречистівка.

На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати армію РФ, яка не полишає спроб оточити Авдіївку. За добу відбили 19 атак росіян у районах східніше Новобахмутівки, Авдіївки, Тоненького та Первомайського.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили 14 атак росіян у районах Богданівки, Іванівського та Кліщіївки. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута, завдають окупантам втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Мар’їнському напрямку сили оборони стримують російську армію в районах Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки — там захисники відбили 8 атак. 

На Шахтарському напрямку зупинили 2 безуспішні атаки загарбників у районі Старомайорського.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати