Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В ISW вважають, що дії російських військ на окупованій Луганщині можна вважати геноцидом

04 травня, 13:05

 

У лікарнях окупованої російськими військами Луганської області матерям погрожують відбирати новонароджених дітей, якщо жоден із батьків не зможе довести наявність у них російського громадянства. Такі маніпуляції з боку окупантів порушують статтю II Конвенції про запобігання злочину геноциду і покарання за нього.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Інститут вивчення війни (ISW).

Як зазначають американські аналітики, голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомив, що з 6 травня мами, які народжують в лікарнях окупованої Луганської області, повинні будуть підтверджувати громадянство російської федерації хоча б в одного з батьків новонароджених для виписки з лікарні. 

Фахівці ISW підкреслили, що якщо цей звіт правдивий, то такі дії порушують статтю II(d) Конвенції про запобігання злочинові геноциду та покарання за нього, яка визначає геноцид як "запровадження заходів, спрямованих на запобігання народженню в групі".

Російські окупаційні чиновники продовжують зусилля з мілітаризації та індоктринації української молоді в окупованій Україні.

Так, у "ЛНР" 1 травня заявили, що розробляють новий підручник, який викладає новітню історію окупованої Луганської області відповідно до російських стандартів освіти.

Окупаційний чиновник Запорізької області Володимир Рогов 2 травня заявив, що нещодавно у військово-патріотичних іграх російських військово-патріотичних молодіжних організацій "Рух Перших" і "Юнармія" в окупованих Бердянську та Мелітополі взяли участь 200 дітей.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати