Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Потрібно боротися за душі людей»

ХІХ Міжнародна фотовиставка «Дня» продовжує збирати вдячні відгуки в Харкові. Поспішайте відвідати її до 23 грудня!
19 грудня, 09:52

Скринька для голосування за найкращу світлину уже майже заповнена. Багато відвідувачів зізнаються — сказати враження відразу після перегляду світлин важко, адже потрібно осмислите побачене. Тому в книзі відгуків лаконічні дописи, в тому числі й англійською мовою. Ось деякі з них:

«Потрапили на виставку в наш перший День у Харкові. Дуже сильні роботи, один із найкращих спогадів про місто «Ха». Браво людям, зображеним на світлинах, фотографам, які спіймали момент. Слава Україні!», — написала Діана з Донецька.

«Дуже корисна виставка. Коли захочеться пожалітися на життя, буду згадувати цих людей. Дякую».

«Дякую за важливі теми в роботах. Дякую організаторам — душа тріпоче від вражень. Запрошуйте школярів! Потрібно боротися за душі людей».

Харків — місто студентів. Тож недарма на виставці завжди можна зустріти молодь. Вона стриманіша за літніх людей, які не приховують сліз. Студенти подовгу стоять біля фотографій, які присвячені темі війни. Але найбільше їх захоплюють світлини, в яких приховані якісь символи, в яких фотограф спробував подивитись на буденність з цікавого ракурсу.

«Усі фото несуть якийсь смисл. Мені сподобалося кілька світлин, дуже важко обирати найкращу. Найбільше мені сподобались ігри контрастів. Наприклад, фото «Уламки цивілізації» (колишня бібліотека госпіталю для ветеранів війни та праці в Мар’янці. Нині позиція 92-ї бригади) Олександра Клименка та «Школа. Широкине» Євгена Малолєтки, де оцей один стілець на фоні уламків школи передає весь той біль, який несе війна. Мені найбільше сподобалися фотографії з якимось філософським підтекстом. Але загалом — усі роботи неймовірні», — ділиться враженнями студентка Сайохат Бердієва.

Харків’янка Світлана Букрєєва шукала серед фото ті, які надихають жити і любити. Жінка каже, що війна колись закінчиться, і треба знаходити те, що допоможе пережити ці важкі дні.

«Вражаючі фотографії... Наприклад, світлина літніх людей «Грайливий настрій». Напевно, вони багато років разом, але, незважаючи ні на що, продовжують одне одного любити. І це дає мені надію, що колись усе буде добре. Хоча знімок, на якому діти хоронять їжачка, пробирає до мурах у тілі», — зауважує Світлана Букрєєва.

Нагадаємо, ХІХ Міжнародна фотовиставка газети «День» триватиме в Харкові до 23 грудня. Побачити вражаючі світлини, на яких, за словами відвідувачів, зображені «краса та біль нації», можна в Харківському національному театрі опери та балету з 10 до 17 години. Вхід — вільний!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати