Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кольорова «Матриця»

У Львові представили живопис Ігоря Теплого
29 вересня, 14:00

У львівській галереї «Зелена канапа» відкрилася виставка живопису Ігоря Теплого «Матриця». Художник у кольорових роботах інтерпретував всю яскравість внутрішнього світу людини.

Експозиція створювалася ним впродовж останніх 5 років. Картини малював під час дозвілля, адже основним напрямком роботи художника є розпис і оздоблення сакральної архітектури. Зокрема у його доробку понад 25 церков не тільки в Україні, а й в Польщі та Румунії.

З часом окремі роботи переросли в цілісний проєкт. В ньому митець намагався передати всю різнобарвність емоційного світу людини, адже сприйняття чорно-білого світу, яке є у багатьох людей, йому зовсім не імпонує.

«На світі є безліч кольорів. Їх не менше, ніж людей. Подібних, відтінкових і протилежно різних – контрастних. Ігор Теплий створив серію творів з використанням кольорових послідовностей у геометрії композиції. За його словам, кожен колір – частинка матриці, в якій є ми всі і кожен окремо, є наші дії, вчинки, емоції. Художник надає усьому кольору і складає з частинок свою картину світу – різнокольорову», – розповіла художниця і власниця галереї «Зелена канапа» Олеся ДОМАРАДЗЬКА.

На переконання художника, тільки сама людина має вирішувати, в якому світі і в яких відчуттях їй жити. Але йому б хотілося, щоб усі жили яскраво, наповнюючи себе гамою кольорів, не залежно від віку та подій, що трапляються. Бо позитивні емоції можна зловити і на дрібничках, яких ми завжди не помічаємо.

Оглянути «Матрицю» Ігоря Теплого в «Зеленій канапі» можна до 24 жовтня.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати