Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Епіцентр читацької уваги

05 червня, 00:00

Травнева анкета для учасників лотереї «Кожний день із газетою «День» викликала, як ми вже писали, великий інтерес й активність наших читачів. І, звичайно ж, має рацію Євген Моренцов із Києва , котрий зауважив, що «проведена лотерея, крім суто спортивного інтересу до виграшу, дасть можливість визначити найбільш цікаві публікації...» Й виявилося, що інтерес у наших читачів викликають передусім ті матеріали «Дня», в яких наші журналісти, як правило, гостро й докладно, аналізують теми та проблеми, якими зараз дійсно живуть й опікуються люди. До числа таких публікацій більшість тих, хто відгукнувся, відносить статті Тетяни Коробової «Епіцентр чайного блюдця як рівень свободи слова» (7 травня), « Доти, поки ми боятимемось влади, вона нас буде зневажати, давити й знищувати» (12 травня). Цей матеріал, — пише Анатолій Гурин із Києва, «торкається нових тенденцій політики лівого крила ВР, спрямованої на посилення контролю над фінансовою системою. Свідчить про нестабільність цієї системи й відсутність чіткої політики правого крила ВР»). Багато хто називав кращим матеріалом « АL Сароnе на Банковій» (28 травня), в якому читачі зауважили передусім «сміливість громадянської позиції автора» (Олег Іванов, Київ) . А Анатолій Кочубей ( Київ) зауважив: «Сумно все це, але правда...».

Дуже великий резонанс викликала публікація Євгена Марчука «Косово як інтелектуальний виклик для зарубіжних і українських політиків» (7 травня ). Киянин Роман Ярош пише: «Є. Марчук — єдиний український політик, який демонструє компетентний аналіз проблеми». Світлана Сорока з Житомира відзначає об'єктивність погляду автора статті на події в Югославії. Валентин Шевченко (Київ) у своїй мікрорецензії пише так: «Стаття Євгена Марчука — це глибокий аналіз того, що відбувається на Балканах, розкриття причин «інтелектуальної недостатності» у світовій політиці, критика української влади за бажання потрафить США».

Практично одностайно всі ті, хто відповідав на анкету, високо оцінили матеріали «Монетарні вогні на болоті...» Ірини Гаврилової та Яни Мойсеєнкової (6 травня), «Після виборів життя не закінчується» Ірини Погорєлової (27 травня) й її ж «Протестний електорат Кучми...» (14 травня), за «зважений аналіз розстановки політичних сил перед виборами Президента» (С. Сорока, Житомир). Станіслав Людкевич із Києва написав про глибину аналізу в матеріалах Клари Гудзик «Для нового порядку планувалася «нова релігія» (7 травня) і «Напередодні третього тисячоліття людство має гідного духовного пастиря» (21 травня).

Популярністю серед наших читачів користуються й телеогляди Наталі Лігачової. Про її матеріал «Епіцентр «пізнього брежнєвізму» (28 травня) один із читачів дотепно зауважив: «читаючи такі телеогляди, можна телевізор і не дивитись». А в публікаціях «Як вам «всенародна» підтримка Кучми»? (19 травня) й «На Бесарабці за таке б'ють» (25 травня) читач Анатолій Гурин відзначив вдале відображення драматургії подій навколо виборів київського мера («пограбовані, обдурені, дезінформовані кияни — чи розберуться вони із тим, хто ці герої, цинізм і нахабство яких не має меж»?)... А киянин Анатолій Кочубей написав просто: « Такі матеріали — це нормальна реакція порядних людей».

Ми вдячні всім, хто щиро поділився з нами своїми думками, переживаннями й пропозиціями. Так, Борис Афанасьєв із Чернігова пропонує «відкрити рубрику на сторінках газети про наших кандидатів у президенти. Давати програму Є. Марчука й тут-таки програму інших кандидатів із рецензіями, коментарями фахівців». Наші читачі можуть бути певні, що ми й надалі робитимемо все, щоб виправдати їхню довіру. Адже, як вважає Валентина Тарнавська з Києва , «унікальність і відмінність газети «День» у тому,. що їй можна й треба вірити, чого не можна сказати про інших дуже багатьох «каламбуристів»...

Ваші анкети, шановні читачі, продовжують надходити. Будьте певні, що кожна ваша пропозиція, критичне зауваження або доброзичливий відгук для нас дуже цінні, нам необхідні. Давайте будемо робити нашу газету ще цікавішою, оперативнішою, глибшою — разом!

Пишіть нам!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати