Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Як міністри та депутати врожай збирали

20 серпня, 00:00

Попри негоду, стихійні лиха й усе те, що висловлюється містким українським словом "негаразди", кампанія "Хліб-97" успішно завершується. За останніми даними Міністерства агропромислового комплексу, вже зібрано 25 млн. тонн зерна (минулорічний урожай - 21,3 млн. тонн).

Добре попрацювали не лише сільські трударі, але й центральні державні органи. Наприклад, 7 серпня журналістам було повідомлено про активне реформування сільськогосподарського міністерства. Новопризначений його керівник Юрій Карасик заявив, що міністерство АПК "має бути ринковою інфраструктурою центрального характеру". І тут же суворо "по-партійному" поставив завдання всім господарствам України (й ринковим, і не дуже): завершити збирання збіжжя до 15 серпня. Не завершили. Але старалися - це вже точно.

Принаймні 13 серпня прем'єр-міністр Валерій Пустовойтенко зауважив, що уряд задоволений ходом жнив. Здавалося б, задоволені - й слава Богу. Але наші люди так просто не задовольняються. Того ж дня уряд отримав лист з Верховної Ради з пропозицією: на позачергове засідання ВР подати звіт про хід збирання врожаю. А голова комітету ВР з питань АПК Анатолій Даниленко пішов далі й глибше. Він заявив, що потрібен не звіт, а треба детально проаналізувати кризову ситуацію й дати відповідь: що призвело до затримки збирання врожаю... й "чому Верховна Рада з виконавчою владою створили таку законодавчу базу, що досі врожай не зібрано?".

В кінцевому підсумкові й звіт було заслухано, й ситуацію проаналізовано. Так що обидві гілки центральної влади взяли активну участь у збиранні врожаю. А жнива, як і минулих років, стали важливим громадсько-політичним явищем у житті країни. Ті ж політики, котрі не встигли зробити свій внесок у велику справу збирання хліба, можуть застосувати свої сили та енергію на збирання іншої стратегічної сировини - соняшника (олія подорожчала, а це для народу - зле), або цукрового буряка. Для успішного завершення й цих кампаній можна, наприклад, взяти участь у необхідній, як вважає Юрій Карасик, "розробці механізму використання державних кредитних ресурсів". Можна багато чого зробити, аби нагодувати країну, - хоча б до майбутніх виборів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати