Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сутичка... Суд... Референдум?..

21 травня, 00:00
Політичні опоненти вінницького мера готують йому чергове випробовування Олександр ВЕРЕМЧУК, «День» Переконлива перемога на виборах міського голови з перевагою декілька тисяч голосів не могла гарантувати вінницькому меру Дмитру Дворкісу «спокійного» життя.

Нагадаємо, що за місяць до виборів, після сутички між мером та одним із кандидатів на цю посаду Сергієм Щетиніним, останній був звинувачений у рукоприкладстві та поміщений до камери попереднього ув’язнення. На захист С. Щетиніна виступила Спілка підприємців Вінниці, яку, до речі, він і очолював. Підприємці розцінили дії правоохоронців як «політичну провокацію».

Після виборів довірена особа С. Щетиніна подала скаргу в Ленінський суд м. Вінниці, щоправда, не в зв’язку з арештом, а з причини фальсифікації результатів виборів міського голови. 13 травня суд відмовив у задоволенні скарги. Проте, того ж дня на зборах громадян було прийняте рішення про збирання підписів на проведення міського референдуму стосовно дострокового припинення повноважень мера. Ініціаторами проведення зборів виступило громадсько-політичне об’єднання «За відродження Вінниччини», до складу якого входить понад 10 політичних партій та громадських організацій.

 До речі, Дворкісу, як лідеру партійного списку всеукраїнського об’єднання «Громада», було між чим вибирати: перемога на виборах міського голови супроводжувалася перемогою «Громади» в парламентських виборах. Проте, як повідомили кореспонденту «Дня» в прес-центрі вінницького міськвиконкому, після оголошення рішення суду Дмитро Володимирович не збирається залишати свою посаду на користь депутатського мандата.
 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати