Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Хмельницький запитує в Євгена Марчука: «Чи є вихід із катастрофи?»

13 березня, 00:00

Програма перебування Є.Марчука на Хмельниччині вельми насичена. Зранку 12 березня Євген Кирилович зустрівся з викладачами та студентами Інституту регіонального управління та права. І тут — те ж саме запитання до глави парламентського комітету, який, працюючи прем’єр-міністром України, підписав постанову № 606 про надання цьому вузові статусу державного. Співдиректор інституту Леонтій Чорний назвав цей документ історичним, спрямованим у далеке майбутнє.

«Вихід є», — відповідає хмельничанам Євген Кирилович і пояснює, що для цього у виконавчій владі мають бути люди, котрі володіють основами державного управління та права. «Від районного рівня до кабмінівських висот», — уточнив Євген Кирилович.

Державі потрібна консолідуюча постать, яка знає до глибин і міжнародне право, може дати пояснення, чому, наприклад, Польща, яка поруч з Україною, зробила швидкий прорив, а «ми досі борсаємося в багні».

Не було де яблуку впасти і в залі, до якої прийшли на зустріч з Євгеном Кириловичем представники громадськості міста: вчителі, лікарі, службовці... Люди дуже уважно слухали відповіді на запитання про вихід із катастрофічної ситуації.

Більшість присутніх пов’язує свої надії на майбутнє саме з Марчуком.

Степан Вінничук, головний механік ВАТ «Укрелектроапарат»: «Євген Кирилович на нашому підприємстві вдруге. Глибина його мислення, вміння прогнозувати вражають. Він може стати таким же генералом для України, як Шарль де Голль для Франції».

Валерій Лобов, голова обкому профспілки працівників машинобудування та приладобудування: «Почув те, що бажав почути від пана Марчука. Через нашестя дилетантів у владі допущено страшенні помилки, доведено до ручки рідного товаровиробника. Я вірю, що Євген Кирилович зуміє консолідувати всі гілки влади, аби Україна виборсалася з багна».

Микола Дарманський, директор педучилища: «Це дуже добре, що Євген Кирилович знайшов можливість до нас приїхати, пояснити людям, що є вихід із тунелю. Він достеменно знає ціну знанням».

Їдемо до Нетішина. Там на Євгена Кириловича чекають у своєму наметовому містечку творці мирного атому.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати