Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Геть НАТО! Давай зарплату!

24 червня, 00:00

"Кучму - до НАТО, Україну - до Союзу!" Під таким гаслом 22 червня в Луганську відбувся мітинг комуністів і ветеранів Великої Вітчизняної війни, які заявили, що "героїчну землю Донбасу катівський чобіт не топтатиме".

Акція лівих та ветеранів збіглася з приїздом до Луганська лідера Народного Руху В'ячеслава Чорновола і кількох народних депутатів України, які представляють націонал-демократичні сили. Мета "рухівського десанту", як його назвали місцеві комуністи, - вивчити соціально-економічну ситуацію в регіоні і визначити тактику передвиборної боротьби на Сході України. Приїзд В.Чорновола та його команди став для лівих Луганська додатковим подразником, а на мітингу ветеранів лідера Руху був назвали "зрадником українського народу і натівським посіпакою".

Того ж недільного дня до обласного центру прибуло більше від ста гірників шахти імені Менжинського з міста Первомайська. Вони вирушили пішки в похід на Луганськ 20 червня, щоб звернути увагу громадськості та владних структур на свої проблеми, зокрема пов'язані з невиплатою зарплатні. Поки комуністи мітингували, шахтарі сиділи в пікеті біля парадного під'їзду облдержадміністрації.

Лівих, ветеранів і шахтарів чекало розчарування: враховуючи солідну відстань, комуністів навряд чи почули в штаб-квартирі НАТО, а гірникам не видали гроші в Луганській облдержадміністрації, де, до того ж, 22 червня був законний вихідний.

Утім, шахтарів такий стан справ не задовольнив, і вони залишилися під вікнами держадміністрації, розбивши в сусідньому сквері наметове містечко. Перебували вони там і 23 червня. Свої вимоги щодо виплати зарплатні гірники офіційно передали керівникам області та Мінвуглепрому.

Луганськ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати