Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Дніпропетровськ не має наміру миритися з фальсифікаціями

05 червня, 00:00

На Дніпропетровщині представники семи опозиційних партій різної ідеологічної спрямованості — СПУ, СелПУ, УРП та інші — виступили ініціаторами створення в області міжпартійного координаційного альянсу «За чесні вибори». В оприлюднених ними на прес-конференції документах висловлюється надзвичайна стурбованість «численними фактами порушення законності, зневажанням прав і приниженням людської гідності пересічних громадян з боку місцевих держадміністрацій у ході кампанії по виборах президента України».

«Дії владних структур, — говориться в заяві з цього приводу, — сьогодні спрямовані на те, щоб будь-якими засобами забезпечити Л.Кучмі президентство на ще один термін». Для цього застосовується тиск на підлеглих, шантаж студентів, батьків учнів і багато що інше. «Люди, — стверджується далі, — насильно зганяються на збори з підтримки нинішнього Президента й під пильними поглядами наглядачів з президій змушені підіймати руки, голосуючи «за». «В наказовому порядку» масово збираються підписи за Л.Кучму на підприємствах і установах.

Щоб не бути голослівними, організатори прес-конференції продемонстрували журналістам відеозаписи чотирьох зборів по висуненню Леоніда Кучми, що відбулися в Кривому Розі. На плівці було зафіксовано неправильний підрахунок результатів голосування, відмову надати слово виборцям, які намагалися критикувати керівництво країни тощо. Відеоматеріали, за словами представників опозиційних партій, було передано до прокуратури, однак ніякої відповіді поки що немає.

На думку ініціаторів альянсу, на самих виборах президента готується масова фальсифікація. «Це єдиний варіант для Кучми, — говориться в документі, — щоб залишитися президентом, тому що мало хто з виборців проголосує за цю людину, яка довела Україну та її народ до такого стану». Для того, щоб протистояти фальсифікації, представники партій звернулися до своїх прихильників і всіх громадян об'єднати зусилля й зробити так, щоб під час виборів у кожній окружній і дільничій комісіях було як мінімум два представники від опозиції й стільки ж спостерігачів.

Учора учасники альянсу пікетували будинок Дніпропетровської облдержадміністрації. Пікетники вимагали від місцевої влади дотримання Закону «Про вибори президента України» й Конституції. Під час акції проводилося збирання підписів на підтримку претендентів в кандидати на посаду президента від опозиційних партій.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати