Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чому вбили редактора "Вечерней Одессы"?

20 серпня, 00:00

Убивство головного редактора "Вечерней Одессы" Бориса Дерев'янка ще довго залишатиметься аргументом у політичних іграх півдня України.

Чотири патрони випущені зі зброї, що призначена для спецпідрозділів та міліції - і людини немає. А все інше (колишній депутат СРСР, 24 роки один місяць і 11 днів незмінний редактор і засновник газети) - немає значення. Людина приходить у цей світ і йде з нього без регалій. Всі звання, ордени й посади для рідних і близьких анічогісінько не значать.

ЧЕТВЕРТА ВЛАДА - ВЛАДА?

"Вечерняя Одесса" була, по суті, єдиною реальною опозицією владі міста. На першій сесії нинішнього скликання депутат міської Ради Борис Дерев'янко несподівано для багатьох запропонував не заважати новому мерові формувати свою команду. "Нехай, - казав Борис Федорович, - Гурвиць поставить поруч себе своїх однодумців. Нехай вони попрацюють. Якщо щось не вийде - не буде на кого звалювати відповідальність. Відповідати доведеться команді..."

Три роки, що минули, були різними і для редактора, і для мера. Перший оцінював їх (як правило!) тільки негативно, другий підкреслював успіхи, визнаючи (зрідка) невдачі. В одному сходилися обидва політики - у нелюбові один до одного. Обопільна ненависть мала давнє коріння (про це вже розповідалося в нашій газеті) і спроб замирення не спостерігалось. Утім, це визнав Е. Гурвиць у своєму зверненні до одеситів у день поховання редактора "Вечірки", виступаючи у програмі новин муніципального телебачення 13 серпня...

Закінчення

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати