Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Шанс для дітей із фавел

У бразильському Сан-Паулу громадська організація втілює проєкт, що дисциплінує молодь
13 жовтня, 10:07
ФОТО РЕЙТЕР

«Коли 13-річну Маріанхелу Перейру да Сілву біля цього будинку раніше цього року зустріла незнайома людина, вона злякалася. Вона відчула, що мусить щось зробити, і плитка шоколаду допомогла їй прийняти рішення. Місцева громадська організація пропонувала шоколад усім, хто хотів спробувати бокс, і Да Сілва приєдналася. Вона полюбила це. Вона отримала нову пристрасть і новий псевдонім. Якщо вона коли-небудь вийде на ринг, її друзі жартують, що її псевдонім буде «Twix», — розповідає історію дівчинки із фавел бразильського Сан-Паулу агентство Рейтер.

У Капао Редондо, фавелі на піщаному південному боці Сан-Паулу, діє програма навчання молоді боксу, що її започаткувала громадська організація NAVE. NAVE було створено у 2014 році для забезпечення освітніх та культурних програм, але діяльність у приміщенні була припинена через пандемію COVID-19. Тож NAVE додала бокс, яким можна займатися на відкритому просторі, до свого списку заходів у червні цього року, вважаючи, що він вчить дітей, як скеровувати свою агресію, ідеться в повідомленні. Проєкту сприяв сплеск інтересу до цього виду спорту після літніх Олімпійських ігор, де Бразилія виграла три боксерські медалі, що стало її найбільшим результатом на окремих Іграх.

Тренери у цій громадській організації розуміють, що чемпіонів небагато, і наголошують, що головною метою проєкту є забезпечення активності дітей, які залишаються в школі, та виховання дисципліни.

На фото: 13-річна Маріанхела Перейра да Сілва боксує під час тренування на імпровізованому кільці на брудному футбольному полі в Капао Редондо, Сан-Паулу, Бразилія, 14 вересня 2021 року

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати