Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / КУЛЬТУРА

17 вересня, 00:00

Армія поліцейських збільшилася

Єва Мендес і Майкл Кітон приєдналися до акторського складу поліцейської комедії «The Other Guys», яку збирається зняти режисер Адам Маккей, повідомляє lenta.ru, посилаючись на The Hollywood Reporter. Головні ролі у фільмі дісталися Віллу Феррелу та Марку Волбергу, які зіграють «кабінетних» поліцейських, змушених зайнятися «польовою» роботою. Фільм буде знятий за сценарієм Кріса Хенчі, який вигадав сюжет фантастичної комедії «Загублений світ». Прем’єру картини намічено на серпень наступного року. Нагадаємо, що останньою роботою Єви Мендес у кіно став фільм «Поганий лейтенант», у якому актриса знімалася разом із Ніколасом Кейджем. Що стосується Майкла Кітона, то нині він записує діалоги до мультфільму «Історія іграшок-3». Актор озвучував друга ляльки Барбі Кена.

Мрії та реальність маленької людини

16 вересня в Харкові пройдуть гастролі Російського театру «Нюрнберг» і глядачі побачать виставу «MADMAN» (за мотивами Миколи Гоголя). Цей творчий проект відбувається в рамках німецько-української програми «Театр без кордонів». Колектив Російського театру «Нюрнберг» створено 2000 року, трупа складається з 20 артистів. Репертуар різноманітний — від казок Андерсена до чеховського водевілю та епічного театру Брехта. Наприклад, проект «MADMAN» реалізовано в формі атмосферного театру. Герої попадають в уявний світ, який існує лише в думках і почуттях самотньої людини, замкненої в серці величезного, холодного міста. Її записи показують, як комплекс меншовартості перетворюється на манію величі. Герой, маленька людина, тікає у вигаданий світ в надії на справжнє життя. Однак безвихідно заплутавшись в оцінці фантазії та реальності, він стає жертвою власних маячних думок і обману навколишніх... Вистава здобула перший приз театрального фестивалю «Мости й підмостки» (м. Ерланген, квітень 2008).

Колізей відремонтують

Джанні Алеманно, мер Рима, оголосив про проект «епохальної» реставрації головного символу італійської столиці — Колізею. На ремонт будівлі, яку протягом року відвідує близько чотирьох мільйонів осіб, потрібно щонайменше п’ять мільйонів євро, повідомляє агентство ANSA.it. Алеманно пояснив, що йдеться про масштабну програму, подібну до тієї, що реалізовувалася в 1984 — 1994 роках у Сікстинській капелі. У ній брали участь численні італійські й іноземні спонсори, а не лише держава. Стан Колізею в мерії вважають поганим, а отже небезпечним для туристів. Колізей, точніше, амфітеатр Флавіїв, було побудовано в 75 — 80 роках нашої ери. Це найбільший амфітеатр на території всієї Римської імперії. 2007 року Колізей став одним із нових семи чудес світу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати