Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Син теж продовжив багатодітну династію

Аж 11 дітей та 60 онуків має Галина Павлюк із Вінниччини
24 жовтня, 10:32
РОДИНА ПАВЛЮКІВ — ЯК ПРИКЛАД ОПТИМІСТИЧНОЇ ДЕМОГРАФІЇ

Цю родину зі Жмеринки можна назвати зразковою. Всі 78 членів родини живуть душа в душу. Галина Павлюк розміняла 71 рік, і не було такого дня, щоб вона не пишалась своїми дітьми. Ще до одруження жінка працювала швачкою, але потім — їй так і не вдалося вийти на роботу. Вона стала мамою 11 дітей. І жодного дня про це не шкодувала. Її професія дуже знадобилася в сімейному житті. Весь одяг для дітей пані Галина шила сама і майже не витрачала на це коштів. У вихованні синів їй дуже допомагав чоловік: «Мій Іван працював токарем і він брав хлопців з собою на роботу ще з дитинства. Адже великих здібностей до навчання у хлопців не було. Другий син ще під час навчання в школі навчився шити взуття. Третій син навіть 9-ти класів школи не закінчив і пішов працювати до батька. Менші сини працювали кочегарами. Всі мої діти не цураються роботи, живуть дружно та підтримують один одного», — ділиться пані Галина.

Найстарший її син, Андрій Павлюк, також має 11 дітей. Вся родина дуже побожна. «Нас мама виховували в християнській любові і також за цим принципом виховуємо власних дітей. Моя дружина Віра виросла в багатодітній родині, де їх було аж 15 дітей, щоправда, один братик помер ще маленьким. По собі знаю, що в багатодітних родинах діти виростають інші, вони розуміють, що потрібно піклуватися про менших братиків та сестричок. Пам’ятаю, як мене пригощали солодощами, то я завжди приносив додому і ділився з братами та сестрами», — розповідає Андрій Павлюк.

Запитую, як вдається прогодувати всіх одинадцятьох дітей?

«Мама завжди варила каструлю борщу на 10 літрів. І все з’їдалося за один раз. Так само в моїй родині зараз. На місяць нам потрібно 360 яєць, півмішка цукру, 50 пачок масла. А на кожен день ще три буханця хліба та п’ять батонів, а якщо це поїздка на шашлики, то варто запастися вісьмома кілограмами м’яса. Звісно, це важко, але в нас усі зайняті працею, трудолюбиві та наполегливі. Ще з дитинства кожний мав свої обов’язки. Серед них є представники різних професій: і будівельники, і підприємці, і комбайнери, і майстри, токарі, а частина жінок обрала шлях медичних сестер», — додає багатодітний батько.

Дружина Андрія з 1994 року і по сьогодні перебуває в декретній відпустці, хоча вже має шестеро онуків — Каролінку, Софійку, Аніту, Еліну, Соломійку і Тимофійчика. Щомісяця в родини Павлюків є традиція збиратися разом.

«Шість років тому помер наш батько. Тепер разом з мамою нас 12, і ми вирішили, що кожного місяця будемо збиратися в когось із родини. У січні починаємо з маминої домівки, а далі приїздимо в гості до кожної із сімей по порядку», — додає Андрій Павлюк.

Секрет дружньої родини полягає в тому, що мати Галина Павлюк виховувала всіх дітей у любові один до одного. «Рік тому в мене повністю згоріла покрівля будинку прямо серед ночі, загорілася сажа в комині, і вогонь швидко перекинувся по всьому даху. За кілька днів мої рідні допомогли все відновити, і це дійсно радує, коли є така потужна підтримка. Адже якщо комусь одному з нашої родини потрібно придбати будинок, зробити ремонт, чи є ще якісь потреби, ми всі збираємося і допомагаємо», — резюмує Андрій Павлюк.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати