Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / СУСПІЛЬСТВО

13 березня, 00:00

«Піддомкратили»… банк!

Передсвяткове 7 березня виявилося вкрай неприємним для працівників центрального відділення Кременчуцького (Полтавська область) ощадбанку. Злочинці проникли в касовий зал, коли банк було зачинено, — і то в дуже оригінальний спосіб. Через підвальне приміщення, знаючи розміщення кімнат, вони опинилися під тією кімнатою, «де гроші лежали». А «ключем» до каси став… залізничний 40-тонний (мається на увазі здатність піднімати вагу) домкрат. Цим інструментом злодії зламали підлогу… Банк пограбовано на суму близько 100 тисяч гривень. Факт проникнення в ощадкасу грабіжників було виявлено тільки 8 березня, тож злочинці, як то кажуть, устигли хутко зникнути, повідомляє журналіст Віталій ЦЕБРІЙ.

Необережність на льоду стала фатальною

Троє жителів села Жерденівки Гайсинського району працювали на вивезенні органічних добрив на поля. Змінивши маршрут, вони завезли один причіп знайомій у сусіднє село, яка віддячила чоловікам могоричем. Розігріті алкоголем колгоспники вирішили скоротити шлях і ризикнули повертатися додому через замерзле водосховище річки Сіб. Коли їхній МТЗ-80 від’їхав далеченько від берега, крихка березнева крига не витримала і трактор шугонув під лід. Урятувався тільки один із пасажирів, який устиг вискочити. У загиблих із власної необережності (одному з них було 27, другому — 25 років) залишилися сім’ї, повідомляє кореспондент «Дня» Віктор МЕЛЬНИК.

Чоловіки бурхливо відзначали свято

Спекотним видалося минуле свято для працівників правоохоронних органів Рівненщини. Так, 25-річний рівненчанин Сергій Т., «сповна» відзначивши жіночий день, видерся на дах багатоповерхового будинку і впав. Життя молодій людині врятувати не вдалося. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, 34-річний житель одного з сіл Валерій А. випив «за милих дам» 250 грамів електроліту і незабаром помер. Святковими днями рівненській міліції довелося добряче попрацювати: витягувати з меліоративних канав і річок потопельників, розбирати сімейні скандали, один з яких закінчився вбивством. Симптоматично, що практично всі постраждалі під час святкування жіночого дня на Рівненщині — чоловіки. Представниці прекрасної статі, відмічаючи своє свято, поводилися досить тихо і особливо громадський порядок не порушували, повідомляє кореспондент «Дня» Володимир КОНЄВ.

Про квантову механіку — з лірикою

Незвичайну книжку «Квантова механіка» презентував днями в Музеї етнографії та художнього промислу ректор Державного університету імені Івана Франка Іван Вакарчук. Власне, йдеться про підручник, унікальність якого полягає в тому, що формули та пояснення суто фізичних понять розбавлені в ньому філософськими, історичними та мистецькими відступами. Це перша в Україні книжка про квантову механіку в такому ключі. «Може, я трохи похуліганив, коли пішов не у свою ділянку, — сказав Іван Вакарчук на презентації книжки, — але всі люди мають право давати своє уявлення про світ не тільки через формули, а й через образне мислення». Цікаво, що, працюючи над підручником, над яким праця тривала два роки, ректор університету користувався конспектами студентів, для яких він читав курс квантової механіки, в тому числі конспектами свого сина Славка — нині соліста групи «Океан Ельзи», повідомляє кореспондент «Дня» Ярина КОВАЛЬ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати