Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Форум видавців повідомляє про погрози від радикалів

11 вересня, 14:05
Фото: bookforum.ua

Учасники  24-го Форуму видавців  у Львові повідомляють організаторам події, що на їхню адресу в соціальних мережах понад місяць надходять погрози.

Про це йдеться в заяві на сайті Форуму.

"Ситуація погіршилася минулого тижня, коли  на адресу  начальника СБУ у Львівській області, міського голови Львова Андрія Садового та голови Львівської обласної адміністрації Олега Синютки і з копією на ГО “Форум видавців”  надійшов лист від зареєстрованих в Україні неформальних громадських організацій із погрозами, які стосуються двох подій нашої програми", - йдеться у повідомленні.

Під листом підписалися організації Українська народна самооборона, Правий сектор, Молода Галичина, Сокіл, Дух нації тощо.

Серед іншого вони виявили невдоволення презентацією книги Лариси Денисенко, яка, на їхню думку, нібито "пропагуванням нетрадиційної сім’ї".

Форум закликав владу та правоохоронні органи пояснити ситуацію та гарантувати безпеку учасникам події.  

"Усвідомлюючи, що Україна  залишається об’єктом російської агресії та гібридної війни агентів впливу ФСБ, ми готуємося  до провокацій і посилюємо охорону всього заходу, а особливо подій, пов’язаних із проблематикою війни за незалежність, європейського майбутнього України, захисту прав і свобод громадян, протистояння усім формам "русского мира", в тому числі пропаганді людиноненависництва, ксенофобії, гомофобії тощо", - повідомляють організатори Форуму.

 Форум видавців  у Львові є одним із найбільших фестивалів України та Центрально-Східної Європи, в якому цього року беруть участь митці з 24 країн світу. Після Форуму  видавців у Львові відбудеться міжнародний ПЕН-конгрес, присвячений свободі слова та зусиллям, спрямованим на визволення з РФ українських в’язнів сумління.

"Тому напад на події Форуму дуже негативно відобразиться на іміджі нашої країни в світі, на перспективах європейської інтеграції та планах вступу України до НАТО, яка є не лише оборонною структурою, але й співтовариством вільних демократичних держав, де шанують права людини", - зазначили організатори.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати