Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Львівський «ОХМАТДИТ» отримав від британця карету швидкої

10 березня, 16:46

Сьогодні, 10 березня, автопарк Львівської обласної дитячої лікарні поповнився реанімобілем, котрий власним коштом придбав громадянин Великої Британії Майкл Холі і навіть сам пригнав до Львова.

Майкл, котрий працює медбратом у структурі охорони здоров’я Великої Британії, розповідає, що спочатку трохи вагався, що купити – мотоцикл чи машину швидкої допомоги? Думав, каже, недовго, бо почув про нашу лікарню, коли в Україні почали бомбити російські війська, й обрав друге – реанімобіль.

Машина до Львова прибула не порожньою – у ній вогнегасники, прилад, призначений для усунення порушення серцевої діяльності (фібриляції) шляхом впливу на серце електричних імпульсів – дефібрилятор, також – медикаменти, засоби індивідуального захисту і не тільки.

«Щиро дякуємо», – кажуть медбрату-благодійнику Майклу Холі у львівському «ОХМАТДИТі» і додають, що щасливі з того, що світ об’єднується навколо допомоги Україні.

Довідка «Дня»:

Львівська обласна дитяча клінічна лікарня є найстарішою і провідною дитячою клінікою в Західній Україні. В 1959 році була реорганізована у багатопрофільну спеціалізовану лікарню, на яку покладено завдання з надання цілодобової висококваліфікованої спеціалізованої медичної допомоги дітям Львівської та сусідніх областей за двадцятьма спеціальностями. Щороку у стаціонарі та в консультативній поліклініці «ОХМАТДИТу» отримують допомогу майже 65 тисяч дітей.

Детальніше про пожертву британця львівській дитячій лікарні – тут.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів

Фото з ФБ-сторінки медзакладу

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати