Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кардіохірурги з благодійної організації Novick Cardiac Alliance провели у Львові півтора десятка операцій

03 лютого, 16:48
Фото з ФБ-сторінки Першого територіального об'єднання Львова

Кілька днів тому «День» розповідав про приїзд до львівської Лікарні швидкої медичної допомоги кардіохірургів з Америки, які вже не вперше на доброчинних засадах оперують і консультують хворих з вадами серця, і передусім – дітей.

Щойно на ФБ-сторінці Першого територіального об'єднання Львова оприлюднено інформацію про те, що за півтора тижні спільної роботи українських дитячих кардіохірургів та колег із благодійної місії Novick Cardiac Alliance полагоджено15 маленьких сердець та 40 діток проконсультовано.

Операції та консультації відбуваються щодня.

«Допомога надається діткам із важкими вродженими вадами серця, – зазначено також у дописі. – Виконуються як «відкриті» операції, так і інтервенційні, коли ваду коригують без розрізів – через судинний доступ. Найменшому пацієнту – лише один місяць. Є малюк із дитбудинку.

Загалом наші пацієнти – це ті, чиї історії зачіпають за живе:

– «сонячна дівчинка» із вадою в серці, їй лише місяць, вона сьома дитина у мами;
– 7-річна дівчинка, яка мріє стати балериною, але через хворобу серця не може танцювати;
– дівча, яке у рік важить лише 5 кг, бо народилося із критично маленькою вагою і вадою серця;
– 3-річна дівчинка, яка після одужання мріє про червону, як у принцеси, сукню і дуже сумує за сестричкою-близнючкою, та інші».

Також в інформації Першого територіального об'єднання Львова наголошується, що значення благодійної місії Novick Cardiac Alliance і для  Львова, і для Західної України важко переоцінити, адже співпраця львівських лікарів та колег з-за океану значно прискорює темпи відновлення дитячої кардіохірургії, якої у Львові, на жаль, не було кілька років.

Представники Novick Cardiac Alliance вважають, що дитяча кардіохірургія у Львові рухається у правильному напрямі і що вони й надалі готові підтримувати львів’ян.

У складі команди Novick Cardiac Alliance, яка допомагає українським діткам, 13 спеціалістів – кардіохірурги, хірурги, анестезіологи, реаніматологи та медсестри. Це вже другий приїзд американських медиків до Львова – у листопаді 2021-го вони  спільно з львівськими колегами прооперували 26 дітей. 

І далі, обіцяють, буде. Наступний, третій, візит благодійної місії заплановано на травень.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати