Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У «Слуги народу» є питання до міністрів економічного блоку

02 вересня, 09:55

Фракція «Слуга народу» у Верховній Раді має питання до роботи Міністерства фінансів та Міністерства економіки. Про це в ефірі програми «Свобода слова» сказав голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко. Таким чином він прокоментував висловлювання голови фракції «Слуга народу» у ВР Давида Арахамії про можливі зміни у Кабінеті Міністрів.

«Він (Арахамія — ред.) казав про економічний блок. І він не казав у доконаному вигляді — що якийсь збір підписів чи якісь проєкти рішень. Він більше натякав що до Міністерства економіки, до Міністерства фінансів є питання з боку фракції монобільшості. Я думаю, що вони на ці питання найближчим часом або дадуть відповідь, або дадуть її неякісно. І ми тоді будемо в якісь процеси далі переходити», — зазначив Корнієнко.

За його словами, стосовно Міністерства економіки є багато питань «щодо призначень, митниці в першу чергу — вони обговорюються, в соціальних мережах... І керівники цих служб — і митної, і податкової — просто мають вступити в діалог з профільним комітетом, дати відповідь».

Корнієнко додав: «Там є багато наших депутатів, вони з нами поділяться. І ми цю інформацію обов’язково далі будемо обробляти».

Народні обранці допускають, що доведеться змінити урядовців економічного блоку — міністра фінансів Сергія Марченка та міністра економіки Ігоря Петрашка.

За словами голови фінансового комітету Данила Гетманцева, є певні питання щодо роботи митниці. Також профільний комітет очікує до 15 вересня представлений державний бюджет.

Якщо його не буде до цього часу, або він буде поданий з певними недоліками, то також виникнуть питання до Міністерства фінансів, — пояснив нардеп.

Втім Данило Гетманцев не вважає, що на сьогодні можна говорити про якісь кадрові чи організаційні висновки. Але додав, що найближчим часом, можливо, ті події, які відбудуться в секторі державного управління, дадуть депутатам підстави для цього.

Нардепка Євгенія Кравчук зазначила, що невдоволення роботою економічного блоку почалося ще навесні. Коли почав працювати новий уряд, він мав подати програму своєї діяльності. Однак тоді довго її не могли затвердити.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати