Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Перші в світі футбольні правила пішли з молотка за рекордну суму

14 липня, 19:40

Друкована збірка перших футбольних правил була продана у четвер на аукціоні Sotheby's в Лондоні за рекордну для подібних реліквій суму, яка перевищує 880 000 фунтів стерлінгів. Правила були виставлені на торги найстарішим клубом світового футболу - англійським «Шеффілдом», створеним в 1857 році.

«Це дивне, унікальне свідчення історії спорту, яке знаменує собою рішучий крок до модернізації самої популярної зараз на планеті гри, придбано по телефону колекціонером, який побажав залишитися невідомим», - цитує ІТАР-ТАРС офіційного представника англійського торгового дому.

Правила були записані в 1858 році командою з цього великого індустріального центру на півночі Англії і вийшли в друкованому вигляді через рік. З тих пір вони мало змінилися. Правда, від ряду положень, у тому числі можливості штовхати суперника руками, довелося відмовитися.

Керівництво «Шеффілда» має намір вкласти виручені від продажу архіву кошти в будівництво нового стадіону. За словами голови цього клубу Річарда Тімсіт, перші друковані футбольні правила викликали величезний інтерес у світі.

«Ми захоплені продажем цієї найважливішої в історії футболу реліквії, - зазначив Тімсіт. - Виручені на аукціоні кошти дозволять клубу забезпечити своє майбутнє як справді народної команди».

Джерело: NEWSru

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати