Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сумоїсти з Бахмутської та Слов’янської громад вибороли десять медалей на Кубку Європи

18 квітня, 09:53
Фото: Управління фізичної культури та спорту Донецької ОВА

Спортсмени з Бахмутської та Слов’янської громад виступали у складі української збірної на Кубку Європи, який проходив у Польщі. За результатами змагань сумоїсти здобули десять медалей, повідомляє Вільне радіо із посиланням на Управління фізичної культури та спорту Донецької ОВА. 

Кубок Європи проходив з 13 по 14 квітня у місті Сувалки, яке знаходиться у Польщі. До змагань долучилися спортсмени з шести країн, серед яких Україна посіла перше місце у загальнокомандному заліку. 

У повідомлені управління зазначають, що значущий внесок у цю перемогу принесли вихідці з Бахмутської та Слов’янських громад.

Зокрема, дві золоті медалі серед дорослих здобули заслужені майстри спорту України Олександр Вересюк та Єлизавета Моренко. Сумоїсти змагалися у вагових та абсолютних категоріях 115 та 80 кілограмів.

Окрім цього, 21-річна кандидатка в майстри спорту України Софія Рудковська виборола “золото” у категорії 73 кілограмів та “бронзу” в абсолютній ваговій категорії. Спортсменка також відзначилася ще однією бронзовою медаллю у дорослій класифікації.

Також “срібло” українській збірній здобув Іван Буторін, який змагався у ваговій категорії до 70 кілограмів. У абсолютній категорії серед молоді чоловік посів третє місце та отримав “бронзу”.

Призером Кубка Європи у категорії 70 кілограмів став майстер спорту України міжнародного класу Олександр Козирєв. 

Для довідки:
 
Абсолютна категорія – змагання за звання абсолютного чемпіона серед жінок та чоловіків без поділу учасників на вагові категорії. Мінімальна вага учасників таких змагань визначається положенням різних змагань.

Відомо, що тренерами сумоїстів є Олег Рева, Ольга Митник, Костянтин Статівкін, Тетяна Богданова та Віталій Жданов.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати