Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Гирьовик Леон Білицький з Покровської громади виборов три “золота” та “срібло” на чемпіонаті Європи в Парижі

24 квітня, 16:49
Фото: Донецька ОВА

Леон Білицький з Покровської громади виступав за українську збірну на чемпіонаті Європи в Парижі. У межах змагань гирьовик здобув чотири медалі — три золоті та срібну. За свої здобутки спортсмен отримує обласну стипендію, повідомляє Вільне радіо із посиланням на Донецьку ОВА. 

Чемпіонат з гирьового спорту проходив з 18 по 21 квітня у французькому Парижі. Змагання зібрали понад 200 учасників з 17 країн світу, з-поміж яких українська збірна виграла загальний командний залік. 

Донеччину на чемпіонаті Європи представляв заслужений майстер спорту України Леон Білицький із Покровської громади. 

Спортсмен виборов три “золота” під час змагань у вправах поштовх, двоборство та триборство. Окрім цього, гирьовик Леон здобув срібну медаль у вправі ривок. 

Відомо, що уродженець Покровської громади  у 2023 році здобув три золоті медалі чемпіонату світу та дві нагороди чемпіонату Європи.

“Спортсмен із року в рік гідно представляє Донеччину на міжнародному рівні. За ці здобутки зараз він отримує щомісячну обласну стипендію. Вітаю Леона із чудовим виступом і бажаю подальших успіхів!” — написав очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін.

Тренером Леона Білицького з Покровської громади є його батько Валерій Білицький.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати