Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Джокович відібрав у Надаля трофей Вімблдону

03 липня, 20:02

Сербський тенісист Новак Джокович відібрав у Рафаеля Надаля першість не тільки в світовому рейтингу, а й на англійських кортах.

Джокович продовжив свій тріумфальний поступ у поточному сезоні. У неділю 24-річний уродженець Бєлграда завоював свій вже восьмий титул в цьому році, перегравши у фіналі Вімблдонського турніру чинного чемпіона турніру та першого номера світового рейтингу іспанця Рафаеля Надаля - 6:4, 6:1, 1:6, 6:3.
У першому ж геймі четвертого сету Надаль заробив брейк-пойнт, але дві власні помилки і відмінна подача Новака звели нанівець усі зусилля іспанця. А в наступному геймі вже Новак отримав подвійну можливість зробити брейк і з першого ж брейкового м'яча взяв подачу іспанця, повівши в рахунку - 2:0. У третьому геймі у Надаля знову був брейк-пойнт, та іспанець зміг його реалізувати, правда треба відзначити, що в цьому епізоді на допомогу іспанцеві прийшов трос - Надаль не надто вдало прийняв подачу, але м'яч, зачепивши трос, звалився прямо під сітку.

Після цього тенісисти досить впевнено брали свою подачу, поки у восьмому геймі серб не заробив потрійний брейк-пойнт. Надаль зміг відіграти лише один м'яч, а на другому припустився помилки і за рахунку 5:3 на свою користь Джокович вийшов подавати на матч. Відігратися шансів у Надаля не було - 6 / 3 на користь Джоковича, який виграв свій перший Вімблдон.

Після цього матчу в активі серба стало 49 перемог в 50 проведених у цьому сезоні матчах. Серб виграв вже другий у цьому сезоні турнір Великого шолома, всього ж тепер в активі Новака вісім титулів в цьому році і 26 у кар'єрі.

Тріумф на Уїмблдоні приніс сербу £ 1,100,000 призових, а також 2000 рейтингових очок.

Зазначимо також, що з понеділка Джокович змістить Надаля з першого рядка світового рейтингу.

Джерело: Корреспондент

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати