Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кадровий скандал на Луганщині

14 квітня, 00:00

З приходом нового губернатора — Олексія Данилова — Луганську область «заштормило». Керівники обласних організацій партій, які входять до коаліції «Сила народу» («Батьківщина», «Собор», «Реформи і порядок», Українська народна партія, Партія захисників батьківщини), вишли до «білого дому» протестувати проти кадрової політики нового обласного керманича. Колишніх соратників не влаштовувало одноосібне прийняття Олексієм Даниловим рішень про призначення тих чи інших людей на керівні посади в обласній і районних адміністраціях.

«Олексій Данилов був керівником обласного штабу Віктора Ющенка. Ми разом боролися за перемогу на виборах, тому разом повинні реалізовувати політику нового уряду», — заявив керівник виконкому Луганської обласної організації партії «Реформи і порядок» Віктор Іпатов. — Наприклад, у рядах нашої партії є немало гідних людей, в інших — також. Але рішення з кадрових питань приймалися без узгодження з нами. В районах нових голів адміністрацій народу навіть не представили перед призначенням, не запитали, наскільки довіряють цим людям. Результат не змусив на себе чекати. В деякі керівні крісла сіли вельми сумнівні особистості».

Крім того, Луганська обласна громадська організація «Регіон» прийняла звернення до губернатора, в якому було сказано: «Непрозорість кадрових рішень регіональної влади, відсутність повної та достовірної інформації, брак аргументованих коментарів щодо призначених вами чиновників, які виявилися мимовільними учасниками скандалу, стають джерелами чуток і нездорових домислів. Відомості, які ганьблять гідність і ділову репутацію управлінців високого рангу, досі остаточно не підтверджуються і не спростовуються. Все це провокує певну соціальну напруженість на Луганщині.

Якщо ви впевнені в усіх призначених вами чиновниках, а вони впевнені у власній правоті, — не мовчіть, не обмежуйтеся відмовками — адже ваші опоненти використовують у своїх обвинуваченнях досить чіткі формулювання, спираючись на конкретні статті Кримінального кодексу...»

Нещодавно область відвідала робоча група Секретаріату Президента на чолі з керівником служби регіональної кадрової політики Анатолієм Медведем. Візит пройшов в обстановці підвищеної секретності. Члени групи категорично відмовлялися від спілкування з журналістами. Зустрічі проходили за закритими дверима. Як вдалося дізнатися зі слів учасників зустрічей, столичні гості тільки слухали доводи сторін, свої висновки не робили та пообіцяли підготувати для Президента грунтовну доповідь про ситуацію в Луганській області. Що, очевидно, й було зроблено: на прес-конференції в облдержадміністрації губернатор заявив, що згідно з наказом Президента України звільнено трьох новопризначених голів райдержадміністрацій — Новопсковської, Перевальської та Старобельської. Крім того, щодо п’яти новопризначених голів райадміністрацій ведеться розслідування.

Однак, мабуть, кадровий скандал на Луганщині на цьому не закінчиться. Троє звільнених призначенців, три звільнені «вакансії» — зовсім не те, на що розраховувала коаліція «Сила народу», говорячи про наявність у своїх рядах гідних кадрів на керівні посади. За словами заступника голови регіонального відділення «Партії захисників вітчизни» Олени Бережної, вимогою коаліції була відставка Олексія Данилова, а не узгодження з ним щодо заступників і голів райадміністрацій. А заступник голови регіонального відділення партії «Батьківщина» Дмитро Монастирський на прес-конференції ще й висловив думку, що створюється враження, неначе команда Данилова діє таким чином, щоб «біло-блакитні» в області спробували взяти реванш.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати