Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Дитяча музична школа №28 оселилась у власному приміщенні на Печерських Липках

12 листопада, 11:14

Подія, про яку мріяли багато років, нарешті збулися, а зусилля для цього були прикладені неймовірні. Директорка школи, заслужена діячка мистецтв України Світлана СУХОМЛИНОВА за підтримки Печерської районної адміністрації  разом створили диво! Нагадаємо, діяльність музичної школи № 28 охоплює п’ять філіалів,  але власного приміщення школа не мала і плекала свої сподівання багато років.

І нині свято відбулося! Презентувала школу Голова Печерської районної м.Києва державній адміністрації Наталія КОНДРАШОВА, начальниця відділу культури Печерської районної у місті Києві державної адміністрації Діана МАРИНИЧ.

На відкриття школи завітали вельмишановані та поважні гості: ректор Національної академії України ім. П.І. Чайковського Максим ТИМОШЕНКО, ректор Київської муніципальної академії музики ім. Р.М. Глієра Олександр ЗЛОТНИК, Депутат Київради Зоя ЯРОШ з помічницею Михайлиною ЖАРІЙ, Директорка Київського методичного центру закладів культури та навчальних закладів Ірина ЧУНІХІНА, керівники Жовтневого палацу, громадських організацій, директори мистецьких шкіл Печерського району та міста.

Зустріч відбулась у камерній, теплій атмосфері. Гості радо вітали школу, звучали слова побажань, сподівань, захвату та  спогадів.

Наталія КОНДРАШОВА  нагородила почесних гостей подяками від Печерської РДА з нагоди Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Ректор Максим ТИМОШЕНКО тепло привітав свою альма матір, як колишній учень ДМШ №28!

А також лунала музика. Викладачі школи приготували чудовий концерт. 

Нагадаємо, Школа була започаткована в системі шкіл Музично-хорового товариства України ще у 1968 році, а у 1974 школі надали статус музичної і саме з цього урочистого моменту й починається історія.  Відкрита на базі Ліцею міжнародних відносин №51, Кловського ліцею №77 та Гімназії ім. Т.Г. Шевченка №109, ДМШ №28 розширює свої володіння і з 2005 року відкриває ще одну філію у Києво-Печерському ліцеї «Лідер» №171 та з 2017 року у ЗОШ №90.

І сьогодні, на перехресті вулиці Пилипа Орлика та Виноградного провулку розмістилося на першому поверсі житлового будинку нове, відокремлене приміщення Дитячої музичної школи №28.

Внутрішнє оздоблення школи надзвичайно світле, прозоре. На сцені камерного залу ніби зустрілися декілька століть –  арфа, рояль та ударна установка, а поряд біля сцени комп’ютери, синтезатор, проектор, а також стильні картини сучасного українського художника В’ячеслава Брейша.

Нині у школі, крім спеціальних музичних дисциплін, ще викладається предмет «Сучасні компютерні технології» на щойно  відкритому композиторському відділі, а також планується відкриття відділу «Кіномистецтво».  Учні самі писатимуть сценарії і електронну музику до відеоряду.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати