Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

За чотири роки є вагомі здобутки

У Дніпрі відбувся форум авторів та активістів Бюджету участі
01 жовтня, 19:49

До заходу долучилися як досвідчені, так і ті, що лише нещодавно почали брати участь у муніципальній програмі. Учасники діляться досвідом, знайомляться з уже реалізованими проєктами, обговорюють, що можна удосконалити.

Бюджет участі у Дніпрі стали активно запроваджувати під час мерства Бориса Філатова. За словами директорки департаменту інноваційного розвитку Дніпровської міськради Юлії Павлюк, Бюджет участі працює у Дніпрі вже четвертий рік. Саме мешканці вирішують, на що буде спрямовано частину бюджетних коштів. За цей час 1 172 автори подали 1 812 проєктів, з них 335 стали переможцями. На їхню реалізацію з міського кошторису спрямовано 135 млн грн. Найпопулярніші категорії: освіта, благоустрій та інфраструктура, а також культура. «Якщо на початку фінансування програми становило 10 млн грн, то зараз вже — 41. Приємно, що з кожним етапом учасників і проєктів більшає. Це свідчить, що Бюджет участі затребуваний серед дніпрян. Водночас є підтримка від керівництва міста, щоб збільшувати фінансування програми. Завдяки такій співпраці громади і влади у мешканців з’являться довіра. Так, наприклад, якщо на першому етапі на голосування відправляли 70-80% від усіх поданих ініціатив, то зараз — 95%», — підкреслила Юлія Павлюк.

Дніпрянин Гліб Мунтян — один із досвідчених учасників Бюджету участі. За його авторства два проєкти вже реалізували. Один з них — облаштування бібліотеки на вулиці  Криворізькій, 20. «У частині приміщень бібліотеки зробили ремонт, провели вай-фай, встановили комп’ютери для читачів, також з’явились пуфики й телевізор. Зараз на голосуванні проєкт, який теж стосується створення комфортних умов у книгозбірні», -розповівюнак.

Представник Молодіжної ради Дніпра Карен Агаджанян з командою однодумців також постійний учасник Бюджету участі: «Неодноразово ставали переможцями і вже реалізували ініціативи здебільшого у туристичному та культурному напрямах на понад 2,5 млн грн. Цього року подали шість проєктів, два з них теж туристичні — це встановлення у центральній частині міста покажчиків, а також парклетів — невеличких зелених зон відпочинку».

Вирішують свої проблеми через Бюджет участі й мешканці ОСББ. За словами голови ОСББ «пр.Мазепи-21» Ігор Нікітін, свою першу пропозицію вони подали два роки тому, коли створили своє об’єднання. Завдяки цьому замінили у багатоповерхівці труби опалення, встановили дитячий майданчик, заасфальтували та впорядкували прибудинкову територію.

Цього року у рамках п’ятого етапу Бюджету участі на голосуванні перебувають 505 проєктів. Голосування городян за них відбувається на платформі «Громадський проєкт», у терміналах «ПриватБанку», а також за допомогою чат-боту «ПриватБанку» у Viber та Telegram.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати