Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Фітьо заявив, що законопроєкт стосовно мобілізації доопрацьовуватиметься

28 грудня, 14:25
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимира Фітьо заявив, що законопроєкт стосовно мобілізації доопрацьовуватиметься.

Про це речник повідомив у ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Суспільне.

"Є законопроєкт, який буде допрацьовуватися. Я вам можу сказати, як це працює все зараз. Зараз нічого не змінилось. Всі, хто ще не оновив свої дані в ТЦК і СП, треба це зробити. Треба з'явитися та актуалізувати свої дані", — зазначив Фітьо.

Як розповів начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ, наразі у питаннях мобілізації нічого не змінилось.

"Призовний вік військовозобов'язаних громадян — 18-60 років, зараз по мобілізації від 27 років беруть, якщо немає причин для отримання відстрочки. Поки що ніяких змін, все як працювало, так і працює. Мобілізація здійснюється планово", — додав речник.

Раніше уряд вніс до парламенту законопроєкт "Про удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби".

24 грудня міністр оборони Рустем Умєров заявив, що найближчими днями у Верховній раді буде зареєстрований законопроєкт щодо мобілізації та служби у Силах оборони загалом.

19 грудня президент Володимир Зеленський поінформував, що під час обговорення питання стосовно закону про зміну порядку мобілізації військові запропонували додатково призвати 450-500 тисяч людей.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати