Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

За вихідні в центральній Європі внаслідок аномальних злив загинуло 8 людей

16 вересня, 11:21
Фото з сайту unn.ua

У неділю кількість загиблих унаслідок повені в Центральній Європі зросла до восьми осіб, тисячі людей було евакуйовано зі своїх будинків, шторм Борис спричинив зливи на території від Австрії до Румунії, що призвело до найсильніших за останні три десятиліття повеней у постраждалих районах Чехії та Польщі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на Reuters.

У неділю одна людина потонула на південному заході Польщі, пожежник, який брав участь у рятувальних роботах, загинув в Австрії, ще двоє людей загинули в Румунії, де в суботу повені забрали чотири життя.

За вихідні було пошкоджено тисячі будинків, знесено мости, і щонайменше 250 тис. сімей - здебільшого в Чеській Республіці - постраждали від відключення електроенергії.

В історичному польському місті Глухолази, розташованому недалеко від кордону з Чехією, обвалився міст, і місцева влада рано вранці в неділю розпорядилася провести евакуацію. Місцеві ЗМІ повідомили, що ще один міст обвалився в гірському місті Строне-Сласке, де, за даними польського метеорологічного інституту, прорвало греблю.

У сусідній Чехії поліція повідомила про пошуки трьох осіб, які перебували в автомобілі, що в суботу впав у річку Старич недалеко від села Липова-Лазне, розташованого за 235 км на схід від столиці Праги.

У столиці Угорщини Будапешті влада змінила прогнози, згідно з якими рівень води в річці Дунай у другій половині цього тижня підніметься більш ніж на 8,5 метра, що наближається до рекорду 2013 року - 8,91 метра.

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, який відвідав прилеглі затоплені райони, заявив на платформі X, що уряд оголосить про тяжке становище і звернеться по допомогу до Європейського союзу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати