Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Через загрозу економічної кризи росія хоче завершити війну в Україні до 2026 року, - очільник ГУР

15 вересня, 17:10

Російська Федерація має намір завершити війну до 2026 року, щоб уникнути серйозних економічних і соціальних проблем, зокрема мобілізації, які очікуються вже влітку 2025 року.

Про це заявив глава Головного управління розвідки Кирило Буданов, пише "Інтерфакс-Україна".

Як зазначив очільник ГУР, 2025 рік є ключовим для росії, оскільки, за власними прогнозами Кремля, невдача у війні призведе до того, що країна на довгі десятиліття втратить можливість претендувати на статус наддержави, до чого вона прагне.

Буданов, з посиланням на російські документи, повідомив, що у москві побоюються, що в разі відсутності перемоги до кінця 2025-го вони остаточно втратять можливість стати світовим лідером на рівні з США та Китаєм.

"Рубіж 2025-го – початок 2026-го є критичним для Росії. Якщо до цього часу вони не зможуть досягти перемоги, то на найближчі 30 років вони випадають з глобальної геополітики як наддержава", зауважив Буданов.

Він також підкреслив, що Москва передбачає настання серйозних економічних і соціально-політичних труднощів вже з літа 2025 року.

За словами голови військової розвідки, росіяни прогнозують, що влітку 2025 року в них почнуться проблеми в економіці.

"Але це ще далеко не пік. Вони прогнозують, що приблизно в період літа 25-го року негативний вплив на економіку почне бути дуже відчутним для їхньої країни. 

Із цим, до речі, пов'язано безліч процесів, які вони намагаються зараз прискорити у своїй державі, щоб максимально вийти в цей період так, як би їм хотілося. Їм хотілося б завершити своєю перемогою, на жаль", – додав Буданов.

Очікують, що негативний вплив на російську економіку стане значно помітним, що може змусити країну скоротити інтенсивність бойових дій або оголосити нову мобілізацію.

"Росія зіткнеться з дилемою: або оголошувати нову мобілізацію, або зменшувати інтенсивність війни, що може бути для них критичним", — додав глава ГУР.

Буданов зазначив, що проблема з недобором у російській армії стає дедалі більш очевидною, і це додатково підштовхує Кремль до пошуку способів швидкого завершення війни на вигідних умовах.

Голова ГУР зауважив, що попри те, що громадяни рф радіють окупації 30% території України та задоволені заробітною платою в російській армії, кількість добровольців скорочується. А тому російській владі доводиться підвищувати одноразові виплати за підписання контракту.

Очільник української розвідки додав, що перенесення бойових дій на територію росії так само похитнуло уявлення росіян про свою армію як найсильнішу у світі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати