Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Як покращити свою кредитну історію: поради

03 липня, 15:59

Кредитна історія — це один із ключових показників фінансової стабільності кожної особи. Щоб завжди мати можливість вибрати та отримати кредит від МФО або банку, необхідно відповідально підійти до формування кредитної історії. Тож розглянемо фінансові правила, які допоможуть вам покращити кредитний рейтинг і забезпечити більш стабільне фінансове майбутнє. Читайте далі та запам’ятовуйте корисні поради, як правильно управляти кредитами та кредитними картками, використовувати різноманітні фінансові інструменти для покращення кредитної історії!

 

Що таке кредитна історія?

 

Кредитна історія — це звіт про платоспроможність позичальника, що містить інформацію про всі кредити, включаючи кредитні картки, іпотеку та автокредити. Кредитна історія впливає на роботу, страхування, оренду і, найбільше, на можливість отримати кредит.

Коли ви подаєте заявку на кредит, банки перевіряють вашу кредитну історію, щоб оцінити платоспроможність. Якщо вона погана, кредитори можуть відмовити в кредиті або запропонувати менш вигідні умови. З хорошою кредитною історією стає простіше отримати сам кредит, більшу суму або нижчу процентну ставку. Якщо у вас погана кредитна історія, то можете розглянути пропозицію за посиланням - https://easypay.ua/ua/catalog/credit-s-poganoy-ki

 

Де перевірити свій кредитний рейтинг та переглянути кредитну історію?

 

Існує кілька способів перевірити свою кредитну історію і дізнатися кредитний рейтинг:

•     через Українське бюро кредитних історій (УБКІ) — найбільший офіційний реєстр кредитних історій в Україні. Там можна отримати безплатний кредитний звіт один раз на рік, надіславши запит поштою чи онлайн через систему електронної ідентифікації;

•     через Міжнародне бюро кредитних історій;

•     через Перше всеукраїнське бюро кредитних історій;

•     у своєму банківському застосунку. Деякі українські банки пропонують можливість перевірити кредитний рейтинг у своєму інтернет-банкінгу.

Також зазначимо, що інформація про ваші кредити довго зберігається в загальній системі: протягом 10 років — усі ваші успішно закриті кредити, безстроково — усі непогашені борги.

 

Які фактори впливають на погіршення кредитної історії?

 

Кредитна історія показує вашу платоспроможність і важлива для отримання кредиту. Основні фактори, що негативно впливають на кредитну історію, включають:

•     Прострочення платежів: навіть кілька невчасних оплат знижують кредитний рейтинг.

•     Непогашені борги: велика кількість боргів знижує рейтинг і ускладнює отримання нових кредитів.

•     Відкриття нових кредитних карток: кожна нова картка може збільшити боргове навантаження.

•     Інші фактори. Наприклад, судові рішення, помилки у звіті, численні запити на історію та банкрутство.

 

Як покращити свою кредитну історію: поради на кожен день

 

Кредитна історія — це перепустка у світ фінансових можливостей, яка впливає на отримання кредиту та багато інших аспектів життя. Ось кілька універсальних порад для збереження та покращення кредитної історії:

1.    Своєчасні платежі: Платіть за кредитами і картками вчасно. У разі труднощів звертайтеся до кредитора для узгодження нових умов.

2.    Зменшення заборгованостей: Погашайте фінансові зобов’язання, починаючи з тих, що мають найвищий відсоток, щоб знизити загальну суму боргу.

3.    Розумне використання кредитних карток: Уникайте витрачення максимальної суми кредитних лімітів і сплачуйте рахунки вчасно.

4.    Урізноманітнення кредитної історії: Беріть різні види кредитів та кредитних ліній. Використовуйте каталог для вибору готівкового кредиту від МФО під особисті потреби.

5.    Онлайн-моніторинг: Регулярно відстежуйте свою кредитну історію, використовуючи сервіси онлайн-моніторингу для виявлення помилок і своєчасної реакції на них.

Не ігноруйте борги — чим швидше ви почнете діяти, тим кращою буде ваша кредитна історія. Реабілітувати погану кредитну історію можна, якщо прикласти зусилля та дотримуватися чітких правил.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати