Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зустрічі на сонячних островах

Британський принц Уельський і герцогиня Корнуольська здійснюють щорічний спільний візит до Девону та Корнуоллу
23 липня, 13:07
ФОТО REUTERS

У межах поїздки на південний захід Англії, що триває цього тижня, їхні королівські високості вперше відвідали Ексетерський собор (заснований ще 1050 року), де вони зустрілися з громадами, перш ніж насолоджуватися екскурсією по храму, ідеться на офіційній фб-сторінці The Royal Family. Перлиною багатої бібліотеки собору є «Ексетерська книга» (кодекс англосаксонської поезії), яка вважається найстарішою у світі книгою англійської літератури, що збереглася. Вона відіграла свою роль і в нещодавньому набутті містом Ексетер статусу міста літератури ЮНЕСКО, зазначається в повідомленні.

У 2019 році міська рада Ексетера оголосила надзвичайну ситуацію, пов’язану з кліматом та екологією, і заявила про амбіцію стати до 2030 року вуглецево нейтральним містом. Тож на території автобусного депо Сент-Сідвелла принц Чарльз зустрівся з транспортними працівниками та учасниками ініціативи «Net Zero Heroes». До речі, з нагоди візиту його королівської високості на Ексетерській автобусній станції було відкрито пам’ятну таблицю.

Тим часом герцогиня відвідала Weaver Green, домашню текстильну компанію, яка переробила 160 мільйонів одноразових пластикових пляшок на вироби, які так само можна повністю переробити.

Також герцог і герцогиня Корнуольські зустрічались із громадами на сонячних островах Сіллі. Це група з понад 200 островів, що розташовані за 28 миль від Корнуоллу і є частиною однойменного герцогства з XIV століття.

Їхні королівські високості вперше відвідали острів Сент-Мері, на якому вони зустрілися з учнями школи академії Five Islands і відвідали екоконференцію. На набережній Порткресса вони зустріли ключових працівників, які брали участь у підтримці громади під час пандемії, та власників місцевих підприємств, які постраждали від карантинних обмежень. Потім герцог і герцогиня поїхали на один із найменших островів цієї групи, Брайер, де відвідали родинне підприємство Island Fish, що належить сім’ї Пендер, яка сотнями років тут риболовить, та ферму Вероніка, щоб побачити, як родина Тейлор виробляє свою знамениту домашню помадку.

До слова, у коментарях до повідомлення про візит на острови Сіллі на королівській фб-сторінці користувач Вільям Покок (William Pocock) поділився: «Коли мої люди чекали літака назад на материк, їхні королівські високості якраз приїхали, і запитували їх, чи добре провели відпочинок, а також вибачилися, якщо посадка вертольота затримала їхній рейс (чого не було) — дуже гарний жест!»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати