Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Подолати «руйнівний вплив»

Герцогиня Кембриджська виступила з промовою про боротьбу з залежністю
29 жовтня, 11:30
ФОТО REUTERS

Герцогиня Кембриджська розповіла про важливість підходу до наркоманії з «позиції співчуття та співпереживання» в пристрасній програмній промові, присвяченій запуску кампанії Forward Trust’s Taking Action on Addiction, повідомляється на ресурсі hrhduchesskate.blogspot.com.

Герцогиня обрала Action on Addiction для патронування майже десять років тому. Оскільки Кейт брала участь у різноманітних заходах цієї благодійної організації, вона почала пов’язувати залежність зі своєю роботою, присвяченою раннім рокам життя дитини та впливом на сім’ю в цілому. У 2013 році герцогиня сказала, пригадують на зазначеному сайті: «Ті, хто страждає залежністю, є не єдиними жертвами. Я була вражена глибоким руйнівним впливом, який він справляє на дітей постраждалих батьків. Дослідження показали, що в дітей залежних у рази більше шансів мати проблеми з залежністю. Вони також виховуються в оточенні страху, нестабільності та хаосу». В лютому 2018 року вона офіційно відкрила новий лікувальний центр Action on Addiction у Вікфорді, Ессекс, і назвала свої перші зустрічі з тими, хто бере участь у благодійній організації, «початком свого навчання».

«У березні було оголошено, що Action on Addiction об’єднався з Forward Trust, іншою благодійною організацією, яка виконує таку ж важливу роботу, підтримуючи тих, хто бореться з залежністю, та їхніх близьких. Їхня комбінована назва — Forward Trust, однак назва Action on Addiction продовжує звучати через її популярність у Великій Британії. Кейт стала покровителем трасту в червні», йдеться в повідомленні.

Виступаючи з промовою, герцогиня сказала: «Наркоманія — це не вибір. Ніхто не вирішує стати залежним. Але це може статися з кожним із нас. Ніхто з нас не застрахований. Проте це дуже рідко обговорюється як серйозний виклик психічному здоров’ю. І рідко ми виділяємо час, щоб розкрити й повністю зрозуміти його фундаментальні першопричини».

Герцогиня додала: «Я мала честь бути покровителем Action on Addiction протягом дев’яти років і кілька разів бачила роботу The Forward Trust у HMP Send. Мене постійно вражають пристрасть, досвід та відданість працівників та волонтерів... Зв’язок між травмою раннього дитинства та залежністю в подальшому житті стає все більш зрозумілим, важливіше, ніж будь-коли, зосередитися на цих питаннях, щоб ми могли створити щасливіше, здоровіше, більш повноцінне суспільство». Виступ герцогині високо оцінили британські медіа, зокрема в матеріалі The Telegraph ідеться: «Цитуючи дослідження, вона сказала, що ще 1,5 мільйона людей повідомили про збільшення споживання алкоголю з початку карантину, а ще 2 мільйони тих, хто одужували, зазнали рецидиву. Сказавши «надія є», вона розповіла про «неймовірних людей», яких зустріла, які завдяки «власній наполегливій праці» та допомогою благодійних організацій змінили їхнє життя. Це історії зцілення, надії та одужання, які можуть надихнути всіх нас», — додала вона».

На фото: Кетрін, герцогиня Кембриджська, виступає з програмною промовою на запуску кампанії «Вживання заходів проти залежності» в Лондоні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати