Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«День свободи»

У клубах Великої Британії відзначили скасування більшості антикоронавірусних обмежень
23 липня, 13:28
ФОТО REUTERS

Для завсідників клубів та власників розважальних закладів 19 липня стало «Днем свободи», як його охрестили медіа, пише www.sfgate.com. Починаючи з понеділка, маски для обличчя в Англії більше не вимагаються, не має обмежень щодо кількості людей на публічних і культурних заходах. А нічним клубам дозволено відкриватись вперше за майже 18 місяців, і від Лондона до Ліверпуля тисячі людей танцювали всю ніч на вечірках «Дня свободи».

Але поки розважальний бізнес та рейвери радіють, багато інших глибоко стурбовані відмовою від обмежень у той час, коли кількість випадків інфікування COVID-19 стрімко зростає через штам «дельта». Минулого тижня кількість випадків перевищила 50 000 на день уперше з січня, ідеться в повідомленні. Водночас смертність залишається набагато нижчою, ніж узимку, завдяки вакцинації.

Прем’єр-міністр Борис Джонсон закликав громадськість «діяти обережно» і «визнати, що ця пандемія ще далеко не закінчена». Водночас британські урядовці хочуть, щоб нічні клуби та інші подібні заклади перевіряли, чи їхні клієнти були вакциновані або ж отримали негативні результати тестування чи вилікувались від цієї хвороби.

На фото: Чоловік відвідує демонстрацію «День свободи» —  у той день, коли скасовується більшість обмежень щодо коронавірусної хвороби (COVID-19), у Лондоні, Великобританія, 19 липня 2021 року. Фото Рейтер

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати